Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz, inkább tegye fel a kérdéseit!

frisss, civishir.hu • 2019. november 04., hétfő •
A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi a társasházak biztonságát.
Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki Önhöz, inkább tegye fel a kérdéseit!
Az előző évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napja” rendezvénysorozatot. November elején Vas megyében mindhárom katasztrófavédelmi kirendeltségen, így Szombathelyen, Körmenden és Sárváron is várják a tűzmegelőzési hatósági szakemberek a társasházak lakóit, üzemeltetőit a tűzbiztonsággal kapcsolatos információkkal. A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek részletekbe menő tájékoztatást kapjanak az őket érintő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel növelve a lakóépületek biztonságát. A szakemberek ismertetik az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat, lakóközösségeket érintő, 2020 januárjában hatályba lépő változásait is.

A katasztrófavédelem egész évben vizsgálja azt, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat. Az ellenőrzésekkel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületekre vonatkozó tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amelyeket állandóan szabadon is kell tartani annak érdekében, hogy a tűzoltók meg tudják közelíteni a beavatkozás helyét.

 A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakat, lakóközösségeket érintő változásairól, továbbá a nyílt láng használatáról is konzultálhatnak a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok és más érdeklődők, hiszen a  Vas megyei katasztrófavédelem szakemberei november 5-től 7-ig minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket a három kirendeltségen.

A katasztrófavédelem és a lakók közös célja az, hogy az anyagi javakban keletkezett tűzkár a lehető legkisebb legyen. Ezt szolgálja az immár hagyományosnak tekinthető programsorozat.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére