Ne válj a randiappok áldozatává! – Vas megyei fiatalokkal beszéltünk, akik erősen mellé nyúltak

Szerző: BP - Fotó: windowscentral.com • 2017. február 08., szerda •
Nem akarunk senkit sem riogatni, de azért ezen érdemes elgondolkodni.
Ne válj a randiappok áldozatává! – Vas megyei fiatalokkal beszéltünk, akik erősen mellé nyúltak

A legtöbb emberben – még ha mélyen is – de él az a vágy, hogy megtalálja élete párját. Valakik úgy gondolják, hogy ennek a legkönnyebb módja, ha radiappokon keresztül ismerkednek. Erre pedig az utóbbi pár évben rengeteg lehetőség nyílt, sorra jöttek létre a különböző társkereső alkalmazások.

Tök izgalmas új embereket megismerni, de ezzel együtt komoly veszélynek teheted ki magad. Előfordulhat az, hogy épp egy perverz, erőszakos alakkal beszélgetsz vagy olyannal, aki kamuzik a külsejéről, az érdeklődéséről, a szokásairól, a családi állapotáról és egészen más terve van veled, mint amit neked ecsetel. Vas megyei fiatalokat kérdeztünk arról, hogy milyen kellemetlen randiélményeik voltak az applikációknak „köszönhetően”.

Épphogy megúszta?

Szerettem volna egy kedves, dögös, vicces sráccal találkozni, aki nagyjából az én korosztályom. Úgy tűnt, neten találtam egy ilyet. Meg beszéltük a találkozót, csakhogy egy 37 éves fazon fogadott, aki egyáltalán nem volt szimpatikus. Rögtön sarkon fordultam és eljöttem. Hülye voltam, hogy bedőltem egy kamuprofilnak, de az illető szerencsére többet nem keresett meg. (Luca, 23)

Furcsa párkapcsolat

Egy csajjal találkoztam, aki azt állította, hogy a pasijával megbeszélték, hogy nyitott kapcsolatban élnek. Egy kicsit furcsáltam a dolgot, de olyan meggyőzően előadta magát, hogy belementem a randizásba. Végül is hallani olyan párokról, akik tudják kezelni ezt a szitut. Eljött a nagy nap, épp iszogattuk, amikor odajött hozzánk egy fazon és a lány barátjáról érdeklődött. A csaj totál zavarban volt. Annyi legalább volt benne, hogy a beszélgetés végén bevallja, hogy hazudott. (Gergő, 26)

Amikor egy radi zaklatással folytatódik

Egy 25 éves sráccal találkoztam, nagyon romantikus volt az egész. Elmentünk vacsorázni, sokat beszélgettünk, az este végén pedig hazakísért. Ekkor elcsattant egy csók is. Alig értem be, már jöttek is az sms-ek. A következő napokban egyfolytában hívogatott, nem értette meg, hogy nem érek rá. Aztán egyre agresszívabb lett, elkezdett behisztizni és megvádolt azzal, hogy biztosan átvertem és van barátom. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy baromságokat gondol. Nem jött be. Jó sok idő volt, mire teljesen leakadt rólam. (Enikő, 24)

Hogyan beszélj meg egy randit úgy, hogy elkerüld a bajt?

1. A Facebook, Instagram és LinkedIn profiljaid ne legyenek nyilvánosak.

2. A legjobb, ha Messengeren cseteltek, mert ehhez nem kell Facebookon ismerősnek jelölnötök egymást.

3. Ne küldj intim fotót vagy videót magadról, sosem tudhatod, a net melyik eldugott sarkában látod viszont.

4. Ne áruld el, hogy melyik suliba jársz vagy melyik cégnél dolgozol, hol laksz.

Mire figyelj, ha már mindenképp találkoztok?

Mindegy, hogy mennyit dumáltál neten valakivel, ha személyes találkozóra kerül a sor, akkor ezekre érdemes odafigyelned:

1. Az első találkozót mindig nyilvános helyre szervezzétek, ahol sok ember megfordul.

2. A találkozó előtt minél több információt adj át a randipartneredről a barátaidnak. Ha tudod, add meg nekik a telefonszámát, és mondd el, hol fogtok találkozni.

3. Ha átmentek egy másik helyre, akkor azt jelezd a barátaidnak. Ha úgy döntenétek, hogy egyikőtök lakásán folytatjátok az estét – bár ezt jobb kerülni -, akkor add meg a pontos címet.  

közösség

további frisss

lap tetejére