Ne a Facebookon tárgyaljuk a fontos dolgainkat - 10 ok

frisss.hu Forrás: stylemagazin.hu • 2016. március 05., szombat •
A szélessávú internet megjelenésével a világ mondhatni kinyílt előttünk, azonban ennek negatív hatásai is vannak.
Ne a Facebookon tárgyaljuk a fontos dolgainkat - 10 ok

A fejlődő technológia mindig is erősen kihatott az emberi kapcsolatokra. De megjelentek olyan trendek is, amelyek nem vezetnek jóra. Sokan a fontos dolgokat is a chaten tárgyalják meg, azonban ez nem ajánlott, mert számos probléma felléphet az üzenetváltások során. 

1. Kommunikációs zavar

Az írásos kommunikáció során nem látjuk a partnerünk arcát, nem érzékeljük mondandójának hangsúlyát. Ez sokszor félreértéshez vezet.

2. Hazugság

A betűk gyakran nem fedik a valóságot. Ha nem látjuk a másikat, akkor nehéz észrevenni, hogy hazudik nekünk.

3. Tiszteletlenség

Amennyiben valami fontosat szeretnénk megbeszélni a másikkal, akkor illik megtisztelni egy személyes találkozóval. Sajnos manapság már a szakításhoz is gyakran a közösségi oldalt használják, ami gyáva megoldás.

4. Visszaélés

Amit leírunk, annak nyoma marad, azaz mások is hozzáférhetnek. Könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha valaki olyan is megpillantja a bizalmas beszélgetéseinket, akire nem tartozik, esetleg vissza is élhet vele.

5. Rossz időzítés

Ha rosszul időzítjük az üzenet elküldését, azaz partnerünk éppen mással foglalkozik, akkor nem fog megfelelő figyelmet fordítani ránk. Ez a probléma egy fontos beszélgetés esetén számos félreértéshez vezethet.

6. Nincs egyedül

Előfordulhat, hogy a címzett fél éppen mások társaságát élvezi. A barátok ilyenkor gyakran láthatják az üzenetünket, akár befolyásolhatják is partnerünket a válaszban.

7. Elszabadulnak az indulatok

Ha túlságosan feldúltak vagyunk, hirtelen felindulásból leírhatunk olyan dolgokat is, amiket később megbánunk, azonban az írás megmarad. Komoly fejfájást okozhatunk magunknak, ha dühösen nyitjuk meg a chatet.

8. Reakciók láthatatlansága

A chaten történő beszélgetés során nem látjuk mások reakcióit. Nehéz mindig jól reagálni a felmerülő kérdésekre, ha nem tudjuk, hogy milyen érzéseket váltunk ki a másik félből.

9. Komolytalan

Az érett, felnőtt emberek személyes találkozó keretében tárgyalják meg a fontos dolgokat és vállalják a kellemetlen témákat is. Jobban tesszük, ha így cselekszünk.

10. Megszakad a kapcsolat

Az internetkapcsolat könnyen megszakadhat. A technológia sem tökéletes, lehet, hogy pont a legfontosabb résznél „veszítjük el” a másikat.

közösség

további frisss

lap tetejére