Naná, hogy Király Gábor lett az év vasi embere!

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. január 10., vasárnap •
Az idei megyebálon éjfélkor ,,szállt fel a füst”, ugyanis dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület kuratóriumi elnöke ekkor jelentette be, hogy 2015-ben Király Gábor kapta ,,Az Év Vasi Embere 2015” díjat. Sárváron báloztunk.
Naná, hogy Király Gábor lett az év vasi embere!

Elmúlt Vízkereszt, elkezdődött a farsangi szezon és az első bálon már túl is vagyunk. Immár tizenhetedik alkalommal hirdette meg Vas megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület az év vasi embere-választást. A megyebálok sorában a múlt évi volt az első, hogy nem a megyeszékhely, hanem Vasvár adott otthont a megye első számú báljának. Az idei eseményen, Sárvár egyik nívós hoteljében megjelent a megye, illetve Sárvár közéletének minden jelentős személyisége. 

,,Az Év Vasi Embere 2015” választás idei jelöltjei között Balogh Károly Zsolt turisztikai szakember, Gáspár Péter építészmérnök, prof. dr. Horváth Béla egyetemi tanár, Király Gábor labdarúgó, Kiss Katalin okleveles biológusmérnök, prof. dr. Márkus Béla sebész, Takács Balázs cégvezető, dr. Tiborcz János megyei rendőrfőkapitány, és dr. Tilcsik György levéltáros voltak. 

És, ha már megyebál, akkor nemcsak a jelöltek, de a közélet képviselői is kipróbáltak magukat a táncparketten. 

A cél idén sem változott, az érdeklődés középpontjába állítani azt a személyt, aki az elmúlt évben egész életművével a gazdaság, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a művészetek terén a lehető legtöbbet tette Vas megyéért. Azt láthattuk, hogy az idei elismerés jó kezekbe került, amikor Majthényi László, a Vas megyei Közgyűlés elnöke átnyújtotta a díjat a szombathelyi születésű sportolónak.  

Aki esetleg nem ismerné a jelenleg 40. életévében járó Király Gábor életútját, ITT részletesen is olvashat a 101 válogatottsággal büszkélkedő kapusról, aki 2003-ban hozta létre Szombathely-Újperinten saját sportkomplexumát. Negyvenötezer négyzetméteren két nagyméretű füves futballpálya, három edzőpálya, két tenisz- és két kisméretű, salakos futballpálya található.

A Király Szabadidősport Egyesület keretein belül kapus-suli néven kapusiskolát hozott létre, amelyet egykori példaképével, Hegedűs Péterrel együtt vezet. Saját sportegyesületét, a Király Szabadidősport Egyesületet (Király SZE) 2006 májusában hozta létre édesapjával, Király Ferenccel. A csapatnak tizenkét szakosztálya van (kerékpár, futás, kosárlabda, tenisz, női labdarúgás, utánpótlás labdarúgás, öregfiúk labdarúgás, triatlon, természetjárás, teke). A labdarúgócsapat a Vas megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel.

A jó hangulatú megyebálon Szandi is fellépett. A Sárváron készített képgalériánkat az alábbiakban böngészhetik. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére