Nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát a Divatbemutató Kicsit Másképp Mák Dóri rendezésében

Frisss/Farkas Beni - fotó: Hornyák Emőke, Lovagi Milán, Frisss • 2017. április 04., kedd •
Mák Dóri a Frisss FM 97.7 műsorvezetőjével, Farkas Benivel beszélgetett.
Nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát a Divatbemutató Kicsit Másképp Mák Dóri rendezésében

Hat éves már az a kezdeményezés, amelyet egy kellemetlen incidens előzött meg. Ezután, pedig egy ötletként született meg Mák Dóri fejében, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy nincs különbség és különbözőség. Fontos, hogy elfogadjuk azt, ha valaki máshogy néz ki, mint amit a többség megszokott.

Farkas Benivel, a Frisss FM 97.7 műsorvezetőjével beszélgetett a Divatbemutató Kicsit Másképp elnevezésű rendezvény megálmodója.

Szombathelyen bizonyára mindenki tudja, miért hívtad életre ezt a csodát. Mégis megkérnélek arra, hogy mutasd be azok számára is, akik még nem ismerik ezt a rendezvényt.

A Divatbemutató Kicsit Másképp idén már hatodik alkalommal hozza közelebb az embereket egymáshoz. A fogyatékkal élő fiatalokról és felnőttekről szól a rendezvény, közreműködésükkel csodálhatjuk meg az idei év legújabb divatját. A kollekciót több Fő téri és Kőszegi utcai ruhaüzlet ajánlotta fel, ráadásul mindezt ingyen biztosítják az eseményre. Hetek óta tartottak a próbák, a boltok munkatársai pedig nagyon segítőkészek. Schill Bernadett (Dóri nővére - a szerk.) is hozzájárul négy saját maga által tervezett ruhával. A csodás hajkölteményekért Gardi Rita, Pajter Beáta, a varázslatos sminkekért Stukics Noémi, és Halász Enikő felel.

Milyen visszajelzésekkel szembesültél?

Csak pozitív élményekről tudok mesélni. Hiába látjuk ezt a világot másképp, a divatbemutatón mindenki kellemes élményekkel töltődik fel. Az a mosoly, amely a modellek arcáról sugárzik, az megváltoztatja az emberek napjait. Akkor az a helyszín egy valódi csodabuborékká változik.

Biztosra veszem, hogy ezzel Te is így vagy. A rendezvény sikerét azon is mérhetjük, hogy egyre több jelentkező van, aki szívesen vonulna a kifutón a varázslatos ruhakölteményekben.

Tavaly hatvanhárom fő vett volna részt, idén pedig hetvenötre emelkedett a jelentkezők száma. Akik az elejétől kezdve voltak, mindenképpen előnyt élveznek. Épp ezért nem tartunk válogatást, a 75 perces rendezvényen így is harmincegy modellel dolgozunk együtt.

Minden divatbemutatón vannak kísérő, kiegészítő programok is. Így lesz ez idén is?

Természetesen, nagyon különleges vendégeket várunk. Tiszteletét teszi Szombathely Város Fúvószenekara harminc fővel, akik Zsuzsics Armando tízéves zseniális hanggal rendelkező előadását kísérik. Vendégünk lesz továbbá Temesvári Zsolt, aki súlyos agyvérzését követően többszörös szkander Európa-bajnoknak és Világkupa győztesnek mondhatja magát.

Azt talán kevesen tudják, hogy évek óta tervezed, hogy máshol is megrendezed ezt a divatbemutatót. Erről mit lehet tudni?

Két éve tervezem, hogy más városokban is felhívjuk a figyelmet az összefogásra. Nagyon örülök, hogy idén Szegeden is megrendezhetjük ezt a programot. Sokat köszönhetek az ott élő barátoknak, akik erejüket és idejüket nem kímélve segítenek tető alá hozni a szegedi DKM-t, mely októberben lesz. Pozitív visszajelzés van a budapesti rendezvényről is, de ez átcsúszik a jövő évre.

Mikor és hol lesz a szombathelyi Divatbemutató Kicsit Másképp?

Április 7-én, pénteken, este fél hétkor veszi kezdetét. Ahogy korábban már megszokhatták, idén is a Tóvendéglő emeleti termében lesz a rendezvény. A belépés ingyenes, sok szeretettel várunk mindenkit. Fontos információ, hogy a fél parkoló délutántól már le van zárva, hogy a modellek és a mozgásukban korlátozott vendégek számára könnyebb legyen a bejutás, ezért a parkolóban önkéntes kezek segítenek. Megkérünk mindenkit, hogy az autóval a környéken parkoljanak. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, akimellettem áll ebben a több éves összefogásban és hálás köszönetem, mind a háttérben dolgozóknak, a modelleknek, a vendégeknek és a támogatóinknak. Köszönet a szüleimnek, hisz nélkülük nem lennék ezen a földön. Legfőképpen anyunak, aki a legnagyobb segítségem, és tőle is örökölhettem ezt a szociális érzékenységet. Illetve fiamnak, Zsöminek, aki a világ legjobb fia, aki szintén minden évben ott van és mindezt önszántából teszi. A világot nem változtathatjuk meg, de a példánktól megváltozhat a világ.

közösség

további frisss

lap tetejére