Nagypénteki keresztút, nyolcadszor (képgalériával)

szróbert • 2014. április 19., szombat •
Az Óperint utcából indult és a Kálvária templomig tartott a szombathelyi keresztút, melyet Húsvét alkalmából, a megyeszékhely keresztény közösségeinek részvételével rendeztek meg. Tekintse meg fotógalériánkat is!
Nagypénteki keresztút, nyolcadszor (képgalériával)

A XIV. századtól a ferencesek által vezetett zarándokok kezdték bejárni ugyanezt az útvonalat. Az Óperint utcai Perint hídnál – a hitéért mártírhalált halt, malmomkővel a nyakán a patakba dobott Szent Quirinus emlékhelyétől – gyülekeztek a hívek, kispapok, családok, barátok, ismerősök, egyházi közösségek tartottak együtt. Jézus történetét idézték fel úgy, hogy a menet élén egy nagy keresztet vittek. 

Az április 18-i esemény lehetőséget adott a város lakói számára, hogy Krisztus szenvedéseiről elmélkedjenek, de mód nyílt a Jézus és a hit melletti tanúságtételre is. A hívekkel együtt imádkozott dr. Veres András megyéspüspök is.

Az Óperint és a Kálvária utcákon haladtak a hívek, miközben a város katolikus közösségei felváltva vitték a keresztet. A mintegy másfél kilométeres úton helyezték el a tizennégy állomást, melyek arra emlékeztették a résztvevőket, hogy milyen gyorsan követték egymást az események Jézus utolsó óráiban. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére