Nagyon menő lesz az új szombathelyi Városháza

frisss.hu fotó: Mátis és Egri Tervező Kft. • 2017. május 08., hétfő •
Mutatjuk a látványterveket.
Nagyon menő lesz az új szombathelyi Városháza

Az áprilisi közgyűlésen tárgyalták a szombathelyi Városháza felújítását, ott elhangzott, hogy meglehetősen leromlott állapotban van a homlokzat, a műkő, ma már nem felel meg a modern kor követelményeinek. Az energetikai felújítás nem állhat meg egy műszaki felújítás szintjén, annak teljesítenie kell a mai kor,,zöld város" követelményeit is.

Megtudtuk, hogy olyan vízszintes felületeket kell létrehozni, melyek között a növények, a fák függőlegesen tudjanak terjeszkedni. Az alsó szinteket zöld dombként képzeljük el, új sötétszürke kerámia homlokzatburkolatot alkalmaznánk, amely fölött egy város sziluettet alakítanának ki. A tervezők minden szinten a növényzet érvényesülését szeretnék megoldani, a második emeleten lévő tárgyalókat mobil falakkal választanák el.  

Az épület köré húzandó üvegburoknak és alumínium homlokzati módszernek köszönhetően még ki sem kell költözni a házból. Egy igazi, szerethető színfoltja lehet az új városháza Szombathelynek - hangzott el a közgyűlésen.

A terveken jól látszik, hogy Szombathely nevezetességeinek körvonala kerülne az oldalára, felül világosabb, lejjebb sötétszürke homlokzattal, amihez illenek a zöld növények.

A Városházát az 1970-es években építették Horváth László építészmérnök tervei alapján, az akkori kor legmodernebb technológiájával.

A teljes felújításra TOP-forrásból, bruttó 630 millió forintból valósulna meg 2019 tavaszára.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére