Nagyobb sebességre kapcsol Szent Márton üzenete

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 28., csütörtök •
Most egy egész villanymozdonyt matricáztak tele vele, nézzék meg a Márton-vonatot, nekünk nagyon tetszik.
Nagyobb sebességre kapcsol Szent Márton üzenete

Új lendületet kapott a Szent Márton év, hiszen az eddig számos megjelenés mellett most már egy villanymozdonyon is látható a jubileumi év célja. A MÁV Start Zrt. Bombardier TRAXX típusú mozdonya csütörtökön délelőtt gördült be a szombathelyi vasútállomásra, és hivatalosan is útjára bocsátották.

Puskás Tivadar polgármester mindig is hangoztatta, hogy a Szent Márton év célja, ha valaki meghallja a szent nevét, akkor a szülővárosa, az akkori Savaria, a mai Szombathely ugorjon be neki. Az új menetrendben a Szent Márton intercity már közlekedik, és most itt van az egy újabb vizuális üzenet, a Szent Márton képével megjelenő mozdony viszi a hírét az emlékévnek.

Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója hozzátette: „Mi vasutasok a közszolgáltatási feladataink teljesítése közben pontosan tudjuk, hogy a közért való feladatokat csak nagy szakmai felkészültséggel, mély szakmai alázattal és folyamatos odaadással lehet elvégezni. Ezért az a szellemiség, amit Szent Márton hagyott az utókorra, számunkra is példaértékű. Ez a mozdony legyen jelkép, ami hirdeti a szeretetet, a segítséget és az önfeláldozást.”

A mozdony képi világa az ólomüvegek ablakainak osztását idézi. A kék alapon, fehér lovon ülő Mártont és a legismertebb tettét, a köpönyegosztás jelenetét ábrázolja. A fél köpenyen nem a koldus, hanem itt Jézus arca jelenik meg.

Veres András megyéspüspök miután megszentelte a mozdonyt, beszédében kiemelte, ezzel a mozdonnyal lesz sokak számára ismert az év üzenete. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére