Nagy sikert aratott a Családi Nap Bögötén

vkriszti • 2015. március 12., csütörtök •
Március első hétvégéjén tartottak Családi Napot Bögötén, a polgármesteri hivatal konferenciatermében. A rendezvény a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és a GYEREHÁZ IKSZT szervezésében valósult meg, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.
Nagy sikert aratott a Családi Nap Bögötén

A Családi Nap előtt pár héttel a szomszédos települések oktatási intézményeiben rajzpályázatot hirdettek meg, ennek eredményhirdetésével indult a program. A felhívásra 60 pályamű érkezett, melyek közül a zsűri több első helyezettet is választott, de a többiek sem üres kézzel távoztak. A díjakat Serediuk Péter festőművész, Vass István az Esélyteremtési Ház vezetője, valamint Polgár Gábor, a szombathelyi Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda vezetője adta át. A képkből kiállítás is készült. 

Ezután a megjelent családok Bodorkós Imre atyát köszönthették, aki a nemrég lezajlott Házasság Hete kapcsán osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Az atyát követően két szálon futott a program. A felnőttek Dávidovits Judith Ágnes családterapeuta és Pálfalvi Dorottya író vezetésével kerekasztal beszélgetésen vehettek részt, eközben a fiatalok Horváth Zsanett pályaorientációs tanácsadótól kaphattak hasznos információkat a továbbtanulásról, a karriertervezésről, a mai munkaerőpiaci helyzetről a könyvtárban.

A szervezők célja innentől ismét a családok együttes szórakoztatása volt. Kicsik és nagyok együtt alkothattak a kézműves foglalkozáson, ahol nőnapi ajándékokat, és egyéb kézműves csecsebecséket készítettek. A vetélkedő során nem a versengésen, hanem az élmény közös megélésén volt a hangsúly, ami még közelett hozza egymáshoz szülőt és gyermekét. 

A hangulatos napot a zalalövői Takács Család koncertje zárta, a családok együtt énekeltek és táncoltak a háromgyermekes családdal.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére