Nagy dobásra készülnek!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. március 09., csütörtök •
A múlt heti országos bajnokság után, pénteken már a dobó Európa Kupára utaznak a Dobó SE kalapácsvetői. A Németh Zsolt-Németh László edzőpáros szépen csillogó érmeket vár a legjobbaktól.
Nagy dobásra készülnek!

A február végi téli dobó országos bajnokságról ITT olvashattak honlapunkon, megírtuk, hogy a bajnoki címet az olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián nyerte kalapácsvetésben a 74.44 méternél földet ért dobásával, míg a trónkövetelő junior világ- és Európa-bajnok Halász Bence 73.33-vel végzett a második helyen, az ugyancsak Dobó SE színekben versenyző Hudi Ákos pedig a 4. helyet szerezte meg 68.95 méteres eredménnyel. A hölgyeknél is a Dobó SE legjobbjai vittek mindent, Gyurátz Réka 68.58 méteres dobással érdemelte ki a bajnoki címet, míg Gergelics Cintia 63.78 méteres eredménnyel végzett az ezüstérmet érő pozícióban. 

A szombathelyi OB után, ezen a hétvégén pedig már a Kanári-szigeteken versenyeznek a Dobó SE kiválóságai. Az Európa Kupán a felnőttek mezőnyében indul Gergelics Cintia és Hudi Ákos, míg Gyurátz Réka és Halász Bence az U23-asok között képviseli a magyar, illetve a szombathelyi dobóiskolát. 

Az elutazás előtt Németh Zsolt mesteredzőt kértük meg, hogy latolgassa az Európa Kupán induló szombathelyi versenyzők esélyeit. 

Az országos bajnok Pars Krisztiánnak az edzésekkel eltöltött napok jelen stádiumban még többet érnek, mint a versenyek, ezért úgy döntöttünk, hogy Krisztián nem indul ezen az Európa Kupán. A felnőtt hölgyeknél Gergelics Cintiát, míg a férfiaknál Hudi Ákost versenyeztetjük, az U23-as korosztály küzdelmeiben pedig Gyurátz Réka és Halász Bence áll dobókörbe. Azt várom, hogy az idei legjobbjukat felülmúlva, mind a négyen jól versenyezzenek, aztán, hogy ez mire lesz elég, majd ott eldől. A 20 fok feletti hőmérséklet és a csapadékmentes idő mindenesetre nagy dobásokat sejtet. Hudi Ákostól és Gergelics Cintiától is egyéni csúcsközeli dobást várok, míg a fiatalok mindketten éremért szállnak harcba. Halász Bence a világ idei legjobb eredményével, míg Gyurátz Réka a második legnagyobb dobással rendelkezik saját korosztályában, ha ezt felül tudnák múlni, akkor nagyon szépen csillogó érem lehet a jutalmuk – nyilatkozta honlapunknak a mesteredző, aki a verseny különlegességének nevezte, hogy két, egymástól 35 km-re lévő stadionban, szinte azonos időben bonyolítják le a felnőttek és az U23-asok versenyét. 

Az Európa Kupára pénteken kiutazó szombathelyi atléták a verseny után még 2 hétig maradnak a helyi, kiváló feltételeket biztosító edzőtáborban, hogy a Pars Krisztián vezette második szombathelyi atlétacsoport tagjaival együtt tovább csiszolhassák a technikájukat. 

A Dobó EK-n résztvevő magyar csapat: Huszák János (diszkosz), Szikszai Róbert (diszkosz), Hudi Ákos (Dobó SE, kalapács), Pásztor Bence (kalapács), Márton Anita (súly), Gergelics Cintia (Dobó SE, kalapács), Bogdán Annabella (gerely). U23: Halász Bence (Dobó SE, kalapács), Rivasz-Tóth Norbert (gerely), Veiland Violetta (súly), Gyurátz Réka (Dobó SE, kalapács), Szilágyi Réka (gerely).

 

közösség

további frisss

lap tetejére