Muszlim nőt akart levetkőztetni a tengerparton egy rendőr

Szerző: Frisss.hu/Bors Fotó: youtube.com • 2016. augusztus 31., szerda •
A strandolóknál teljesen kiverte a biztosítékot az eset.
Muszlim nőt akart levetkőztetni a tengerparton egy rendőr

A burkini betiltása hatalmas visszhangot váltott ki Európa-szerte. Az már csak idő kérdése volt, hogy pár színész összefogjon és csináljon egy merész kísérletet. A rögtönzött videó szereplői arra voltak kíváncsiak, hogy a strandolók miként reagálnak arra, ha egy rendőr arra kényszerít egy muszlim nőt, hogy váljon meg a burkinijétől.

A felvételen egy rendőrnek öltözött színész közeledik a tengerparton egy muszlim nőhöz. A hölgy burkinit visel és egyedül üldögél a tengerparton.

A rendőr felszólítja, hogy „legyen szíves álljon föl, és vegye ezt le, kérem! Nem viselhet ilyet a strandon. Úgy néz így ki, mint egy terrorista. Tartok tőle, hogy csak azért kénytelen ezt viselni, mert el van nyomva.”

A nő azonban nem adja meg magát és kijelenti, hogy joga van azt viselni, amit akar.

„Miért lennék más azért, mert más ruhát viselek? Ez rasszista megközelítés! Nem mondhat ilyet nekem, nem érzem magam elnyomottnak” - mondja.
Ekkor a zsaru elkezdi lehúzni a nő fejkendőjét, miközben a hölgy kétségbeesetten kiabál, hogy „legyen szíves, ne érjen hozzám!”

A hatás nem maradt el. A strandolókat szinte sokkolta az eset, ekkorra már egy dühödt tömeg fogta körbe a rendőrt, és a nő álláspontját védték. A kísérletet egy szürke fejkendős hölgy is látta, aki mobiljával rögzítette a történteket. „A torkomban dobogott a szívem. Annyira örültem, hogy nem volt igazi, hogy elsírtam magam.” - mondta, amikor kiderült, hogy egész csak színjáték volt.
 

közösség

további frisss

lap tetejére