Multifunkciós kultúrpalota lett a Sportház

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 27., csütörtök •
Harmadszorra jártuk be az épületet, most már sok fontos személy jelenlétében.
Multifunkciós kultúrpalota lett a Sportház

Sportházadó helyett szakmai fórumba csöppentünk ma délelőtt, ahol azon túl, hogy már harmadszorra tekintettük meg a Március 15. tér ékkövét, a hiper-szuper modern MSH-t, sok fontos és kevésbé fontos információt is megtudunk.

Az 1960-ban épült Sportház jelentős változáson esett át az elmúlt hónapokban, a látványos külső megújuláson túl egy funkciójában és tereiben is átalakult. Részben az Európai Unió által finanszírozott projekt eredményeként létrejött új multifunkcionális központ változatos tértípusai lehetővé teszik, hogy az eddig három ingatlanban megvalósítható közművelődési funkciók egy térben, párhuzamosan, egy időben is működhessenek egymás mellett.

Az épület magja, az agoratér az MSH két szint magas előcsarnoka, ahová a tervek szerint mindenki bejöhet napközben.

Tényleg kötözködés nélkül állíthatja mindenki, látványosak a változások, tényleg szebb, tisztább lett az intézmény, ezt megírtuk és megfotóztuk júliusban és augusztusban is.

A szakmai fórum azonban csak részben szólt az épületről. A beszédekben olyanok is elhangzottak, amik, hogy finoman fogalmazzunk, annyira nem illettek a témához. Hende Csaba, honvédelmi miniszter talán a karnevál közelsége miatt egészen az ókori Rómáig kalandozott időben és hosszú percekig beszélt szinte mindenről, csak a témáról nem. Megtudtuk, hogy a népvándorlás az ókoriaknak is problémát okozott, a menekültek pedig elpusztították az eltunyult, hedonista Rómát.

Puskás Tivadar polgármester ezután köszönetet mondott mindenkinek, de leginkább Hende Csabának a sok segítségért. Tudni kell, nem csak EU-s pénztől újult meg az intézmény, a városnak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hogy kiegészítve a projekt összegét teljes egészében felújítsák az épületet.

Takátsné Tenki Mária, a körzet képviselője aztán hozzátette, jó ötletnek tartaná, ha az MSH új neve Szombathelyi Agora Ház lenne. Parais István, az Agora igazgatója is azt szeretné, ha ez egy fontos találkozóhely lenne a szombathelyiek életében.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére