Mozart, Experidance, rock-szimfónia és Bogányi Gergely zongoraestje az Iseumi Játékokon

frisss.hu • 2017. május 02., kedd •
És elmondjuk, hol rendezik idén.
Mozart, Experidance, rock-szimfónia és Bogányi Gergely zongoraestje az Iseumi Játékokon

Idén 2015-höz hasonlóan négy nagyrendezvény köré építik  az Isuemi Játékokat. Szinte évek óta elvárt igénye a szombathelyi kultúraszeretőknek, hogy legyen egy opera is, így Mozart: Szöktetés a szerájból (július 21, péntek) lesz repertoáron operaházi szólistákkal, karmesterrel. Kocsár Balázs Liszt Ferenc-díjas magyar karmester, a Magyar Állami Operaház nemrég megbízott új fő-zeneigazgatója dirigálná az operát. Mivel hatalmas siker volt két éve, újra jön az Experidance, az Omega-slágerekre épülő gyöngyhajú lány produkciója Szombathelyre (július 26, szerda).

A harmadik egy rock-szimfónia lesz, ahol népszerű rock-slágerek szimfonikus háttérrel hangzanak majd el (július 28, péntek). Az utolsó nagy dobás pedig Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész előadása lesz (augusztus 2, szerda), melyhez hozza természetesen a saját maga által hét évig fejlesztett zongoráját is. Itt Chopin és Liszt-klasszikusok csendülnek fel.

Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója hozzátette, tanultak az elmúlt évekből, igazodni kívánnak a közönség igényeihez. Ez a repertoár a könnyű és a komolyzene világából is válogat. Fontos volt, hogy idén az Iseumi Játékok újra az Iseum Savariense-ben  legyen, jó hír, hogy a tavalyi kitekintés után most visszakerül az eredeti helyszínre. 830 fős lelátót építenek majd, a jegyárakat tekintve hasonló lesz, mint a 2015-ös év, érdeklődni már lehet a szimfonikusok jegyirodájában.

Nagy érdeklődésre való tekintettel pótelőadásokat is terveznek, az opera és a rock-szimfónia megismételhető. 

közösség

további frisss

lap tetejére