Motoros felvonulás: négyszáznegyvenöt kétkerekű gurult át a városon

Szita Róbert Fotó: Hornyák Emőke Videó: Pozsár András • 2016. április 16., szombat •
Percekre leállt a forgalom a Bartók Béla körúton, majd szinte az egész városban, amikor szombaton kora délután szezonnyitó felvonulást tartottak a szombathelyi motorosok.
Motoros felvonulás: négyszáznegyvenöt kétkerekű gurult át a városon

Idén is hagyományos gurulással nyitották a szezont a Szombathelyi Motorosok.

A múlt évtizedek egy-két képviselője mellett igazi motorcsodák, Hondák, Suzuki és Kawasakik is feltűntek a kora délután, a Bartók Béla körútról, a Hotel Claudius melletti kavicsos parkolóból induló felvonulás résztvevői között. Az útvonalat a rendőrség biztosította. 

Sinkovits Tibor főszervezőtől, a Szombathelyi Motorosok Közhasznú Egyesület elnökétől a helyszínen megtudtuk, hogy immár nyolcadik alkalommal hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre, illetve arra, hogy a jó idő beköszöntével a motorosok is megjelentek az utakon. 
A balesetek megelőzése, vezetéstechnikai tréningek és motoros felvonulások szervezése tartozik a legfőbb feladatain közé – tette hozzá a frisss.hu-nak nyilatkozó egyesületi vezető.  

A Claudius Hoteltől indult, majd a Bartók Béla körutat, a Vörösmarty utcát, a Szent Márton utat, Hunyadi utat, a Szent Gellért utat, végül pedig a Körmendi utat érintő felvonulás után – a Végállomás Klub jóvoltából – minden résztvevőt vendégül láttak egy tál gulyáslevesre.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére