Most megtudhatja, miért borul a legtöbb házasság

frisss.hu, blikk.hu • 2016. március 30., szerda •
Ezekkel talán még megmentheti a sajátját.
Most megtudhatja, miért borul a legtöbb házasság

Számos válóperes ügyvéd állítja, hogy a házasok legtöbbje döbbenetes pofonként éli meg kapcsolatának összeomlását. Persze ahhoz, hogy a válásig fajuljanak a gondok, hosszú út áll rendelkezésre, és rengeteg jele van annak, hogy a kötelék bizony haldoklik. Az ügyvédek öt tanácsot kínálnak azoknak, akik bajban vannak a partnerükkel:

Ne gondolja, hogy minden tökéletes lesz, olyan nem létezik!

Nem jó, ha a társak arra törekednek, hogy megváltoztassák a másikat. Mindenki próbálja meg elfogadni párját a rossz szokásaival együtt. Azt is figyelembe kell venni, hogy ami tíz évig megszokásává vált a másiknak, az nem fog hirtelen megváltozni. Az ember pedig minél idősebb, annál nehezebben alakul át.

Szexeljenek többet, szenvedéllyel!

Ne szobatársként vagy élettársként éljen párjával, hanem legyenek egymás szeretői, ne vesszen el a szenvedély. A napi teendők, a gyerekek és az állandó rohanás felőrli a vágyat, de abban a pillanatban, hogy az intimitás is megszűnik, tényleg nem marad sok esélyük egy vidámabb, romantikusabb életre (együtt).

Legyen jó beszélgetőpartner!

Az ügyvédek szerint a legtöbben arról panaszkodnak, hogy a házasságból eltűnt a kommunikáció, szinte idegenként élnek egymás mellett. Legyen nyitott, és higgadtan beszélje meg a másikkal a legapróbb nézeteltéréseket is. Azonban a dicséretekről és az elismerésekről sem szabad megfeledkezni. Ez sokat lendíthet a mindennapi problémákon.

Lepjék meg egymást!

Legyenek fontosak újra az apróságok, meglepetések. Egy kis ajándék és figyelem: máris fontosabbnak érzi magát a kedvese. Ezeknek pedig ki ne örülne?

Vegye észre, hogy elveszítheti a párját!

Ne gondolja, hogy párja az elviselhetetlent is eltűri, hiszen mindenki pótolható. Legyen tisztába azzal, hogy egy jó kapcsolatért sokat kell tenni, és mindig! A nagy munka nem a csábítás, az még csak a kezdet, a hosszú út eleje. A kitartásnak és a türelemnek pedig meglesz az eredménye. Hajrá!

közösség

további frisss

lap tetejére