Most megmutatjuk, mekkora lyukat ütne Szombathely egén egy atombomba

Frisss.hu/Gizmodo.com - Fotó: RealLifeLore via Youtube • 2016. október 13., csütörtök •
Gombafelhők, minden méretben.

A nukleáris fegyverek már önmagukban is elég ijesztőek és elég nehéz elképzelni, hogy mekkora pusztítást is képesek végezni valójában. Ha azt hisszük, hogy Hirosimára ledobott atombomba volt a legnagyobb, akkor tévedünk. Az emberi történelem legnagyobb robbanását a Cár-bombának köszönhetjük, 50 megatonna színtiszta és megzabolázhatatlan pusztítás, ami 3333 Hirosimával egyenlő.

Persze, az oroszoknak még ez sem lett volna elég, mert terveztek a Cárnál is nagyobbat, az 100 megatonnás lett volna (6666-szor Hirosima), de szerencsére sohasem tesztelték. A Cár-bombát viszont ráküldték Novaja Zemljára, ez Észak-Oroszországban található és a detonáció majdnem elpusztította a bombázót, ami ledobta ezt a szörnyet, de még Finnországban és Norvégiában is betörtek az ablakok a robbanás erejétől.

Amerika nukleáris arzenáljának most a B83 a legnagyobb tagja, a robbanása utáni gombafelhő még a kereskedelmi légijáratokat is elérné magasságilag, az alábbi videó a RealLifeLore-tól pedig megmutatja, hogy mekkora pusztítást végeznének ezek a bombák New Yorkban:

közösség

további frisss

lap tetejére