Most a nyugisabb oldalamról is bemutatkozom

kd. Fotó: Hornyák Emőke, Tóth Dávid(Tohu Bohu Facebook) • 2016. július 19., kedd •
A Tohu Bohuból ismert énekesnő most új csapattal debütál szombaton. Interjú Pesthy Rebeccával.
Most a nyugisabb oldalamról is bemutatkozom

Téged a szombathelyi közönség a Tohu Bohu énekesnőjeként ismer, de ha jól tudom már egy ideje nem vagy tagja a zenekarnak.

Már nem zenélek a csapattal, a szabad időmet most egy egészen más dolog köti le, aminek szintén köze van egy helyi együtteshez. A Voler Mouche-t nem kell bemutatni, ismeri a közönség nem csak Szombathelyen.

Gondoldat valaha is, hogy a Voler Mouche-ban fogsz énekelni?

Tudom ciki, de korábban nem voltam sok Voler-koncerten, valahogy mindig úgy jött ki, hogy nekünk is országszerte több helyen volt fellépésünk, meg nekik is. Persze hallgattam a dalaikat, de nemrég a budapesti Kuplungban hallgattam végig őket rendesen, és túlzás nélkül mondom, hogy nagyon jók. Akkor ott ugrott be, milyen jó lenne velük zenélni, korábban nem gondolkodtam ezen. A Scheer családot nagyjából ismertem, mert a húgukkal jártam együtt gimibe, meg Miski Ádámmal volt ismeretségem, de a csapat többi részével nem. Ádámmal összefutottam a koncert után, ahol felvetette, hogy valamit közös projektet jó lenne csinálni. Én akkor még a vizsgáimmal voltam elfoglalva, szóval csak a nyári időszak jöhetett szóba. A Pető András Főiskolán tanulok konduktornak.

Mi történt utána?

Júniusban jöttem haza Szombathelyre és elmentem egy megbeszélésre. Akkor szóba jött, hogy mivel minden Voler-dalnak megvan a maga karaktere, tervezik, hogy a dalokat más-más énekesnővel együttműködve adnák elő. Persze kellett az együttes többi részének a beleegyezése is, plusz akkor még nem tudhattam, az én részemről működni fog-e a dolog. Belegyeztem, jó kihívásnak gondoltam, de több lett aztán annál. Az összecsiszolódás könnyen ment, az elején rögtön készítettünk is egy közös dalt, amit hamarosan hallhat majd a közönség.

Mit lehet tudni erről a dalról?

A címe Falling Down, de a többi legyen meglepetés.

A szombati koncerten akkor te leszel a színpadon?

Igen és bevallom, izgulok, mert nagy felelősség. Ők egy összeszokott csapat, nagy rajongótáborral.  Viszonylag rövid idő alatt meg kellett tanulnom a dalokat és ez nagy nehézséget jelentett. Jól megírt dalszövegek ezek, Flóra pedig nagyon jó dallamokat talált ki rájuk.

Zeneileg neked ez nagy váltás, nem?

Mindig is vonzott ez a fajta stílus és zene, amit a Voler Mouche képvisel, más az biztos, de van egy líraiabb, nyugisabb oldalam, ami most teret nyerhet. Én nem akarok másra hasonlítani, önmagam adom majd.

Hosszabb távú együttműködés ez?

Én örülnék neki, de sok minden függ a szombati Zsinagóga Udvaros koncerttől, sőt a Savaria Történelmi Karneválon is fellépünk. Meglátjuk.

 

közösség

további frisss

lap tetejére