Modern köntösbe öltözik a képtár

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 31., kedd •
A gépészeti felújítás mellett a tervek szerint újabb tereket is kialakítanak majd a harminc éves épületben. Kétmilliárd forintból újul meg a Szombathelyi Képtár a Modern Városok Programban, a Szent Márton Terv keretében.
Modern köntösbe öltözik a képtár

–  A jelenlegi körülmények már nem felelnek meg egy mai, modern kiállítóterem feltételeinek, valamint szeretnénk Schrammel Imre életművének méltó helyet kialakítani. Ez a két fő célja a Szombathelyi Képtár felújításának – mondta Csapláros Andrea múzeumigazgató.

Hozzátette: a harmincéves épület megérett már a felújításra. A tervek szerint kicserélik a padlószőnyeget, megújul a képek felhelyezési módja és megvilágítása, az időszaki kiállítóterembe elválasztó, mozgatható falakat építenek be, továbbá a gépészet korszerűsítése és a kertrendezés is része a beruházásnak. Csapláros Andrea szólt arról is, hogy a beton lábakon álló épület alsó részének beépítésével újabb tereket nyerhetnek. Így nem csak a folyamosan bővülő gyűjteményeknek jutna több hely, hanem a tavaly ide költözött Irokéz Galériának is.

A beruházás mintegy kétmilliárd forintba kerül, amit a Modern Városok Programban, a Szent Márton Terv keretében finanszíroz a város. A munkálatok befejezési határideje 2018 tavasza. Előtte még egy nagyszabású képző- és iparművészeti kiállítás nyílik a képtárban Kortársunk, Szent Márton címmel. A város által meghirdetett pályázatra olyan munkák érkeztek, amelyek a mai korban, mai élethelyzetekben mutatják meg Márton lelkiségének továbbélését.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére