Mire ügyeljünk a vásárok forgatagában?

Frisss • 2016. november 12., szombat •
Jobb a megelőzés, mint keseregni, ha megtörtént a baj!

A zsebtolvajok szinte egész évben tevékenykednek, az emberek legnagyobb bosszúságára. Az ünnepek közeledtével még nagyobb aktivitást mutatnak az elkövetők, ezért nem árt résen lenni. A nagyobb bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön, valamint a nagyobb tömegeket vonzó eseményeken rendszerint felbukkannak a „zsebesek”.

Épp ezért fokozottan figyeljünk értékeinkre. A pénz-, illetve irattárcákat ne tartsuk a kosarunk, táskánk tetején, hanem a prevenció jegyében gondosan tegyük el. A férfiakra jellemző leginkább, hogy előszeretettel hordják tárcáikat és értékeiket nadrágjuk hátsó zsebeiben, amely szintén könnyű célpontot nyújt a zsebtolvajok számára. 

A vásári forgatag növekedése miatt fokozottan figyeljünk a személy és gépkocsiforgalomra is. A parkolások esetén győződjünk meg arról, hogy a lezárt autóban ne hagyjunk értékeket!

Ha megtörtént a baj, azonnal cselekedni kell! Ha lakáskulcsunk is a tolvajok kezébe került haladéktalanul cseréljük le a zárat, míg a bankkártyánk eltűnése esetén le kell tiltani annak használatát pénzintézetünknél!

közösség

további frisss

lap tetejére