Minél nagyobb, annál jobb!

Szita Róbert - Fotó: atletika.hu és frisss.hu • 2017. február 24., péntek •
A hétvégén rendezik a dobóatléták téli országos bajnokságát, a helyszín a már-már emblematikus Sugár úti dobócentrum lesz. A versenyen dobókörbe áll az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztián mellett Gyurátz Réka és Halász Bence is.
Minél nagyobb, annál jobb!

Reméljük a szombati sportesemény után is ilyen kiváló hangulata lesz a Dobó SE kiválóságainak, akik a dobószámokat a Sugár úti Atlétikai Centrumban tudják majd le, míg a súlylökést a kiscsarnokban rendezik. A versenyek 10 órakor kezdődnek. A Téli OB a gerelyhajítás kivételével Magyar Liga verseny is lesz. Honlapunk a Dobó SE két fiatal tehetségét kérdezte az esélyekről és a téli alapozásról.  

Gyurátz Réka: Jól sikerült az alapozás, a nagyobb sérülések szerencsére elkerültek. A téli alapozás miatt elég fáradtnak érzem még magam, mivel nem pihenünk rá az országos bajnokságra. A versenyen szeretném kihozni magamból az aznapi maximumot, hogy ez mire lesz elég majd kiderül. Szerintem, minél nagyobb, annál jobb, nem szeretek méterekben gondolkodni, éremben viszont csak az arany, a legfényesebb medál lehet a célom!

Halász Bence: Jó formában vagyok, de a nyári versenyállapotomtól még nagyon messze vagyok. Nem pihentünk szinte semmit az OB előtt, hiszen az alapozás közepén tartunk és minden edzéssel eltöltött nap sokat számít ilyenkor. Mindenképp szeretném megközelíteni az egyéni csúcsomat szombaton, hiszen az edzéseken is jól teljesítek és remélem az időjárás is kegyes lesz hozzánk. A téli alapozás egyébként szuper módon halad, sokat fejlődtem már most a tavalyi énemhez képest, és ez sokat számít. Még van időm, szeretnék még jobb lenni.

A női kalapácsvetést 14, míg a férfi kalapácsvetést 15 óra 20 perctől rendezik szombaton. 

közösség

további frisss

lap tetejére