Kálmán Laci újra király: Falco - Körmend 101-97

SzR-TT • 2014. április 17., csütörtök •
Közel háromezren voltak kíváncsiak a szezon utolsó vasi kosárlabda rangadójára. A Falco KC az Aréna Savariában fogadta örök riválisát, a Körmendet. Pikánssá tette a megyei derbit, hogy mindkét oldalon ,,új” edző ült le a kispadra, a szombathelyi Kálmán László első, míg Aaron Mitchell második mérkőzése volt a vasi örökrangadó. A mindvégig rendkívül küzdelmes mérkőzésen a sárga-feketék mutatták az egységesebb csapat képét, úgy tűnt Kálmán rendet tett a fejekben.
Kálmán Laci újra király: Falco - Körmend 101-97

Gyors játékot szeretnék látni a csapatomtól, ha nagy ritmusban tudunk játszani, akkor nyerhetünk. Az irányítójukat ki kellene vennünk a játékból, ez lehet a mérkőzés egyik kulcsa. Bizakodó vagyok, remélem, hogy a srácok is átérzik, hogy mit jelent egy ilyen megyei rangadó – nyilatkozott a klub honlapján még a rangadó előtt Kálmán László, a Falco vezetőedzője.

Helyszíni tudósítás az Aréna Savariából

Falco KC – Egis Körmend 101-97 (27-19, 25-38, 31-17, 18-23) 
V.: Hegedűs T., Frányó P., Németh Cs. (dr. Gencsev)

Falco: Simon L. 4, Timberlake 23/3, PERL 16, ZAGORAC 25/15, Szabó M. 13 Cs.: VÁRADI 12/6, Mitchell 5, Will 3/3, Harazin -, Simon K. -, Bognár -.

Körmend: WISSEH 27/6, EL-AMIN 21/6, Ferencz 11/9, Török 1, RAKOCSEVICS 21 Cs.: Farkas 6/6, Grebenár 3, Sonyák 5/3, Kutasi -, Fodor G. 2, Sömenek -, Kusnyer -.
Kipontozódott: El-Amin (40.)

Az alsóházi középszakasz 13. fordulójában, az első perc után csupán a második negyed hajrájában vette át újra a vezetést a vendégcsapat. Közben folyamatosan a Falco állt jobban, volt, hogy úgy tűnt el is tud húzni a hazai csapat, az első negyed végén 27-19 állt az eredményjelzőn, de később felzárkózott a Rába parti együttes. 
A félidő előtti percekben bealudt a Falco, így 52-57 volt a szünetben, ekkor vonultak öltözőbe a vasi csapatok.
A szünet utáni percekben Zagorac fantasztikusan dobott kintről, s 60-59-re már a Falco vezetett, gyorsan időt is kért Aaron Mitchell. 66-64-nél már 23 pontos volt Zagorac.
A harmadik negyedben több játékvezetői tévedés borzolta a kedélyeket, végig fej-fej mellett haladt a két ősi rivális. Kosárban gazdag meccset láthatott a publikum, hiszen a harmadik negyed végén azt sejtettük meglesz mindkét csapatnak a százas. 
Az utolsó negyed előtti rövid szünetre 83-74-gyel vonultak le a pályáról a csapatok, tehát 9 pont a hazaiak előnye.
A negyedik negyedben már 95-84 is volt a Falco javára, de az utolsó perc kezdetén 99-97-re feljött a Körmend. Ekkor Timberlake triplát dobott, túl a százon a Falco, és a Körmend elveszíti a labdát. De a körmendiek hatására visszanézik a lassítást, hogy nem időn túl esett-e a hárompontos. És a játékvezetők el is veszik a pontokat. Törölték a triplát és a büntetők után 101-97 volt az eredmény és már csak 26 másodperc volt hátra. Ekkor már az ,,Indul a busz!”-t kiabáltak a sárga-fekete szurkolók a körmendieknek. Amikor pedig lejárt az utolsó másodperc is, elszabadult a pokol, óriási hazai ünneplés kezdődött és zúgott a ,,Mindenki szombathelyi!”  

A kispadon győzelemmel debütáló Kálmán László a meccs után elmondta, hogy már kinevezése napján, vasárnap megálmodta, hogy a Falco legyőzi a Körmendet, s úgy látszik, az álmok néha valóra válnak. A frissen kinevezett sárga-fekete vezetőedző nagyon örült a sikernek, hiszen – mint mondta – hatalmas gát szakadt fel a játékosokban. 
Ezzel nincs vége, hiszen a biztos bennmaradás érdekében a Nyíregyházát és a Szegedet is le akarja győzni a Falco. Úgy legyen!

 

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére