"Mindenki fejezze be az aggódást!" - Seprenyi Fanni és az újév

frisss.hu • 2015. december 27., vasárnap •
Eltelt a karácsony, érkezik az újév. Milyen célokkal álljunk hozzá, mit tegyünk?
Mindenki fejezze be az aggódást! - Seprenyi Fanni és az újév

Akit megviselt a karácsonyi időszak, őt nem maga az ünnep borította ki, hanem a szembesülés a ténnyel, hogy magányos, és ez fáj. Az elutasítás, valakinek az elvesztése, az irigység. Sokan összekeverik ezeket a szeretettel. De a valóság az, hogy a szeretet az egyetlen dolog a világon, ami elfedi az összes fájdalmat, és segít, hogy újra csodálatosan érezzük magunkat. A szeretet nem fáj. Karácsonykor azonban ennek az érzésnek a hiánya az, ami padlóra küldi az embereket… A szeretethiány, valamint a következményei több áldozatot gyűjtenek, mint bármelyik kábítószer - hangsúlyozza Seprenyi Fanni.

Már elmúlt az ünnep, következnek a szokásos, szürke hétköznapok, és az újév. Trénerünket arról kérdeztük, hogy álljunk hozzá, hiszen az év kezdete sokaknak új fejezetet is jelent. "Mindenki fejezze be az aggódást, a túlagyalást! Az önsajnálat porából szálljanak ki, mert bele fulladnak, csak a tettek hoznak eredményt! Senki ne az újévtől várja a megoldást, hanem saját magától. Kezdje már ma! Írja le, mi az, ami fáj, adja ki magából! Írja le, mit szeretne, mi a cél! Hiszen az tud célba lőni, akinek van hova. Ha megvan a cél, az út is ott lesz hozzá" - magyarázza Fanni.

Jöjjön a legfontosabb, ami nem más, mit az elengedés! Itt olyan emberekre, dolgokra gondol, akik, amik negatív hatással vannak ránk, lehúznak.

Seprenyi Fanni

A másik lényeges: mindenki merjen nagyon álmodni! Senki ne higgye el, hogy ennyit szánt neki az élet. Az eddigi pofonok csak leckék voltak, felkészülés. Nincs olyan, hogy nem lehet fejlődni. Szálljunk ki az eddigi rosszból, és induljunk el az álmaink után, azonnal! Senki ne merjen úgy meghalni, hogy nem teljesítette be a küldetését. Azt csinálja, amit szeret, ami a szenvedélye. Például, ha rossz az a házassága, szálljon ki belőle, ha nem szereti a munkáját, hagyja ott. Ez persze így egyszerűen hangzik, de lépni kell, ha valami nem jó, kockáztatni. Igaz, ez nagy ugrás az ismeretlenbe, de meglesz érte a jutalom. Fanni azt is kiemeli, hogy menjünk a szívünk után, mert az sosem visz félre (ha néha ennek az ellenkezőjét is érezzük). Emellett pedig ne ítélkezzünk mások felett, a saját életünkkel mutassunk példát!

közösség

további frisss

lap tetejére