Mindenki 18-as mezben

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. szeptember 24., szombat •
Horváth Zoltánra, a Falco egykori centerére emlékeztek a kosárlabda rajongói.
Mindenki 18-as mezben

Péntek este megtelt az Aréna Savaria földszinti előtere, rengeteg magas ember és szinte minden kosárlabdázó 18-as mezben, valamint még több kosárlabdabarát gyülekezett az égi center, Horváth Zoltán emléktáblájánál. 

Elsőként Puskás Tivadar szombathelyi polgármester – a család jelenlétében – emlékezett a 30 esztendős korában, 2009 decemberében tragikus hirtelenséggel elhunyt kitűnő játékosra, amikor azt mondta, hogy immár hetedik alkalommal kell fájdalmasan visszagondolni a fiatal és tehetséges centerre. 


Az a feladatunk, hogy ne felejtsünk, illetve nézzünk a jövőbe és gondoljunk arra, hogy Horváth Zoltán is bizonyára a jövőbe tekint. A fájdalom, az elmúlás megdöbbentő, és begyógyíthatatlan űrt hagy maga után. Optimistán nézzünk előre, hiszen Horváth Zoltán örök, a 18-as mez már örökre Horváth Zoltáné – hangsúlyozta a város első embere. 

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője Horváth Zoltán személyiségét idézte fel. 


Cece megújulni jött Szombathelyre, ahol nemcsak csapatra, családra, igaz barátokra lelt, de a közönség kedvencévé is vált. 2009. december 28-i tragédia után kellett odafenn egy égi center – hangsúlyozta a klubvezető. 

Ezt követően a család, a város, a Falco KC, a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. képviseletében koszorúztak, de a meghívott csapatok kapitányai és a kosárlabda rajongói is elhelyezték a megemlékezés virágait az emléktáblánál. 

A VII. Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktorna ünnepélyes megnyitóján Cece szüleit köszöntötték, majd a 2017-es EB-re történő kijutást kiharcoló magyar válogatott tagjait – közöttük a sárga-fekete Bognár Kristófot, Perl Zoltánt, Váradi Benedeket, Kovács Pétert és Tóth Norbertet – ajándékozta meg a polgármester. 

8

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére