Minden napra jut egy program tavasszal Kőszegen

frisss • 2019. március 04., hétfő •
A Kőszegi Kikelet programsorozat friss tavaszi kirándulásokat, huszár-parádét, tavaszköszöntő borbemutatókat hoz az Alpokaljára. Február 27-én sajtótájékoztatón ismertették az érintettek a legjobb programokat.
Minden napra jut egy program tavasszal Kőszegen

Korán jött idén a tavasz, így a Kőszegi Kikelet programsorozat rendezvényei is elkezdődnek február végén. A szervező egyesületek, intézmények egy dolgot tűztek ki célul: egy napot sem hagynak unatkozásra.

Pócza Zoltán, a Jurisich-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója a farsangfarki hagyományokhoz kötődő programokról beszélt. Március 5-én, Húshagyó Kedden hívják a bolondozni vágyókat Kőszegre. Délelőtt a jelmezes gyermekek felvonulása indítja a rendezvényt, majd a RépaRetekMogyoró Társulat interaktív gyerekműsorát láthatják a látogatók. Délután 15 órától jelmezes felvonulásra várnak minden vállalkozó szellemű embert, majd Horváth Meggie és Horváth Tamás közreműködésével kezdetét veszi az utcabál. Az igazgató kiemelte: a kőszegi farsang záróprogramjának egyik különlegessége, hogy ezen a napon a legtöbb üzletben, vendéglátóhelyen a dolgozók is maskarát öltve várják a vendégeket.

Básthy Béla alpolgármester, a Kőszegi Ostromnapok Egyesület elnöke egy új programot mutatott be a résztvevőknek. Felnyergeltek a huszárok! címmel március 16-án a huszár hagyományt helyezik a középpontba. Élményekben gazdag rendezvényre invitálják az érdeklődőket a Jurisics-vár területén: lovas huszárbemutatók, fegyverbemutatók, kézműves foglalkozások és verbunkos tánc tanítása mellett kulturális és zenei programokkal is kedveskednek a látogatóknak. Az eseményhez kapcsolódva a vendégek megkóstolhatják a kőszegi borászok kiváló nedűit is – nyolcan kínálják majd a borokat.

Bakos György, a kőszegi TDM szervezet elnöke a szabadtéri programokról szólt. Mint elhangzott: a Kőszegre érkező vendégek nagyon kedvelik az Írottkő Natúrpark által szervezett túrákat, így idén olyan programkínálatot állítottak össze a közönségnek, ami nem hagy egyetlen szabadnapot sem. A túrázóknak minden napra kitaláltak valamilyen attrakciót a természetjárás mellé.  

Március 22-én a méltán híres magyar hegymászóval, Klein Dáviddal is találkozhat a kőszegi közönség. Az expedíciós hegymászó képes élménybeszámolót tart arról, hogyan hódította meg az Annapurna csúcsát.

közösség

további frisss

lap tetejére