Minden, mi szem, szájnak ingere

SzR-HCs • 2015. március 26., csütörtök •
Házi lekvár, kézműves sütemény, házi rétes, méz, szörp, füstölt árú, házi fűszer, savanyúság, tehénsajt, növényolaj, kecskesajt, a közelgő Húsvétra tekintettel házi sonka, almalé, de még pálinka is az asztalra került a szombathelyi termelői piac fennállásának első éves jubileumi rendezvényén. A csütörtöki piacot megtekintő V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár honlapunknak elmondta, hogy visszaigazolódtak a Földművelésügyi Minisztérium korábbi elképzelései, hiszen a helyi termékek előállítása, az élelmiszer-ipari termékek minél magasabb feldolgozottsága segíti a vidéken élőket, a vidéken maradást.
Minden, mi szem, szájnak ingere

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei Igazgatósága, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft., Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége ünnepi rendezvénye előtt termelői fórumot rendeztek az MMIK-ban. Horváthné dr. Sélley Erzsébet, a Vas megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatója a hatóságok tapasztalatairól, a változó jogszabályi és szervezeti környezetről beszélt, majd Tószegi-Faggyas Katalin, a NAK vidékfejlesztési igazgatója a rövid ellátási lánc tematikus alprogram jelentőségét elemezte.  

Ezt követően Kovács István, a Pannon Helyi Klaszter alapító tagja tartott évértékelő tájékoztatót, majd Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár osztotta meg gondolatait a helyi termelői piacok országos tapasztalatairól. 

A helyi termelői piac árusainak termékeiből tartott várva várt kóstoló után Puskás Tivadar szombathelyi polgármester, majd V. Németh Zsolt államtitkár köszöntötte a kistermelőket és az érdeklődőket. 

A helyszínen Inzsöl Renáta, a Pannon Helyi Termék Klaszter cégvezetője a frisss.hu-nak elmondta, hogy az ünnepi alkalmat 24 helyi termék előállító használta ki és jelent meg az MMIK előtti téren. A jövővel összefüggésben elhangzott, hogy remélhetőleg hasonló lelkesedéssel folytatódnak a helyi piaci események és továbbra is közkedveltek lesznek a helyi árusok termékei.    

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére