Minden egy helyen: átadták a járási hivatalt Vasváron

Szita Róbert • 2015. augusztus 13., csütörtök •
Mintegy százkétmillió forintos forrásból építették meg Vasváron a járási hivatal új épületét, de ugyanitt, az Árpád tér 1. szám alatt adták át a kormányablakot és a munkaerőpiaci-pontot is. A csütörtöki eseményen a frisss.hu-nak nyilatkozó Harangozó Bertalan kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy a vasi Hegyhát 23 községének lakossági igényeit szolgálhatja ki a többfunkciós rendszer.
Minden egy helyen: átadták a járási hivatalt Vasváron

„Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével” című kiemelt projekt, valamint a TIOP 3.3.1 A-12/2 azonosító számú  „A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés” című kiemelt projekt keretén belül csütörtökön tartották meg a Vas Megyei Kormányhivatal Vasvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály épületének, valamint a Vasvári kormányablak ünnepélyes átadóját.

Az új vasvári járási hivatal átadó ünnepségén Harangozó Bertalan, kormánymegbízott kiemelte: egy rendkívüli eseményre jöttünk ma össze, pontosan 2 és fél évvel azután, hogy a járási közigazgatási rendszert újjászerveztük. 

Két ok mindenképpen rendkívülivé teszi ezt a mai eseményt. 50 évvel a vasvári járás megszüntetése után egy modern épületbe költöztethetjük a járási hivatalt, illetve hogy a kilencedik vasi kormányablakot is átadhatjuk, ezáltal a vasi Hegyhát 23 községének lakosságát szolgálhatjuk ki. Így pedig a város és az NGM kijelölt céljai is megvalósulhatnak – tette hozzá a kormánymegbízott. 

Tóth Balázs polgármester köszöntőjében örömének adott hangot, hogy a város új járási hivatallal bővül, s ezáltal a város és a térség lakói 21. századi körülmények között kaphatják meg a kínált szolgáltatásokat. 

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, épületátadó beszédében úgy fogalmazott, hogy gyakran előfordul, hogy funkciót váltanak az épületek, mert egy városképileg fontos épület újabb és újabb funkciókat kap az évtizedek során.

A térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy katolikus legényegylet otthona, az állampárt székháza, de könyvtár, a civilek háza, aztán irodaház is volt már ez az épület. 

A funkciót tekintve jó kimondani, hogy új épülete lesz a járási hivatalnak, mely a kormányablak és a munkaerő-piaci funkciókat is ellátja majd – fűzte hozzá, majd arról is beszélt, hogy a körzeti megbízott, rendőrőrs helyett ma már rendőrkapitányság, mentőállomás, tűzoltóság és kiteljesedett intézményrendszer is működik már a városban, amihez az állam ás a minisztérium sikeres együttműködése kellett ehhez. 

Gondos Judit, az NGM közigazgatási államtitkára a munkaerő-piaci pont átadásakor aláhúzta: mindig jó egy új dolgot adni a köznek. Ez a vasvári épület az elsők között szerepel funkcióját tekintve. Példaértékű, nagyon jól összehangolt munka eredménye. Komoly célt értünk el, ha a helyi együttműködés megvalósul. A korszerű és komfortos környezet biztosítja majd a sikeres munkavégzést, ezáltal pedig ez az épület lesz a város gyöngyszeme.  

A kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, dr. Baltay Tímea a frisss.hu-t arról tájékoztatta vasváron, hogy 125 helyszínen működik már kormányablak, ez országosan a negyedik helyszín, ahol együttműködhet a kormányablak és a munkaerő-piaci pont, melyek rugalmas nyitvatartási idővel várják majd az ügyfeleket. 

Hozzátette: a kormány célja az elégedett állampolgár, a hatékony ügyintézés, az egyablakos ügyintézési rendszer megvalósítása és eredményessé tétele. A folyamatosan növekvő ügyfélkör, a magas elégedettségi mutatók mind-mind megerősíthetik a kormányablakok országos hálózatának létjogosultságát. 

Ezután az államtitkárok, a kormánymegbízott és a város polgármestere, valamint a járási hivatalvezető a szalagot átvágva átadták rendeltetésszerű használatának az épületet, melyet a felszentelés után bejártak a vendégek.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére