Minden eddiginél több pénz gyűlt össze a jótékonysági városi bálon

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 21., szombat •
Az összeget idén a szombathelyi Esőemberke alapítvány kapta. Azt is megtudtuk, mire fordítják.
Minden eddiginél több pénz gyűlt össze a jótékonysági városi bálon

Péntek délelőtt sajtótájékoztatón értékelték az idei jótékonysági városi bált, ami – mint azt megtudtuk – hatalmas siker volt, ugyanis 600 400 forint gyűlt össze, amit a szervezők az Esőemberke alapítványnak ajánlottak fel és adtak át.   

Elsőként Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője kapott szót.

„Nagy örömmel vettem részt sok bálozóval együtt a szombathelyi jótékonysági bálon. Az örömöt az okozta egyrészt, hogy kitűnő társaságban, remek programok, kitűnő zene, nagyszerű ételek és italok elfogyasztása mellett jótékonykodhattunk is. Mind a belépő megvásárlásával, mind pedig a tombolához való hozzájárulással az Esőemberke alapítványt támogathattuk, amely autistákat gondoz és foglalkoztat a városban, a Jövő Háza és a Ma Háza nevű intézményeiben. Reméljük, hogy ezzel az eseménnyel is felhívtuk a helyi közösség figyelmét az alapítványra, valamint az autizmussal élők nehézségeire és arra, hogy segítenünk kell őket” - mondta el. 

Ezután Puskás Tivadar polgármester beszélt arról, hogy a jótékonysági bál valahol összefügg Szent Márton szellemiségével is, hiszen ez is az értékeink megosztását jelenti.

Ezt követően Nádorné Vörös Ibolya, az Esőemberke Alapítvány a Vas Megyei Autistákért elnöke mondott köszönetet az adományért, majd azt is elmondta, hogy mire fordítják az összeget.

„Alapítványunk 9 éve működteti a Holnap Háza Lakóotthont Szombathelyen és két éve építettük fel a Ma Háza foglalkoztatót, ahol már nemcsak a mi lakóotthonos lakóink, hanem a városból jövő autista fiatalok és más megváltozott munkaképességű dolgozók is kaptak munkát januártól. A támogatásból az adminisztráció és a termelés beindítását szeretnénk finanszírozni, amíg a munkákból keletkeznek bevételek, amik segítik a fenntarthatóságot. Többféle munka is lesz, irodai szolgáltatást fogunk vállalni, ezen kívül csomagolási munkákat végzünk, valamint a kerti gyógy-, illetve fűszernövény termesztést indítjuk el."

Pajor Attila, az iQor ügyvezető igazgatója beszélt arról, hogy miért is döntöttek úgy, hogy átveszik a mecénás szerepét az ügyben (az aukción megvásárolták egy autista művész alkotását, ami  több, mint 200 ezer forintért kelt el).  

"Könnyű döntés volt, hiszen munkát adni az embereknek fontos feladata egy vállalatnak, viszont azzal, hogy munkát adunk az embereknek, kapunk tőlük is segítséget azért, hogy a vállalat fejlődni tudjon. Másrészt nagyon sok támogatást kapunk a térségtől, a régiótól és a várostól is, ezért úgy gondolom, hogy ezt valahogy nekünk meg kell köszönnünk."

Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyetese többek között beszélt arról is, hogy milyen volt a rendezvény visszhangja.

„Talán az egyik legelegánsabb városi bált tudhatjuk magunk mögött, köszönhetően annak, hogy a helyszín - Savaria Múzeum megújult épülete - olyan eleganciát kapott, hogy oda öröm volt bemenni a bálozóknak. Másrészt a legtöbb adakozás ebben az évben jött össze. Úgy gondolom, ez a Szent Márton Év után egyfajta folyamatosságot is jelent a jótékonyság tekintetében.”

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére