Milyen a jó szalagavatós frizura?

frisss.hu fotó: Kovács Zoltán Facebook • 2016. december 15., csütörtök •
Kovács Zoltánt, a szombathelyi Kovács HAIR mesterfodrászát kérdeztük.
Milyen a jó szalagavatós frizura?

Nagyon divatosan mostanában az ún. nyitott hajak, de hozzátette, korábban inkább a feltűzött hajak, kontyok voltak a stílusteremtők. Manapság azt tapasztalja, hogy aki göndör az egyenes frizurát akar, aki egyenes hajú, az loknis hajat álmodott magának a tablófotózáskor is. Tudni kell, ha valaki reggel elmegy a fodrászhoz és elkészül a haja, tökéletesen belőve és beállítva, az délután már nem pontosan ugyanúgy néz ki. Ezért ha valaki tanácsot kér tőle, kiengedett vagy feltűzött haja legyen a nagy napon, az utóbbit ajánlja, mert strapabíróbb.

Mindig a legegyszerűbb a legszebb. Ne akarjon senki egy teljesen másik személynek tűnni a tablón, vagy a szalagavató fotózáskor. Ugyanez igaz a srácokra is- mondja Kovács Zoli. Arra kell figyelni, hogy ne terheljük túl a frizurát, ha valaki besüti és jól bírja a haja, sokáig megmarad a göndörsége maradhat, de ha többször „újrasütik” újra lakkozzák, már nem fog jól mutatni.

Kolléganőnk, Jagodits Zsuzsa haját is Zoli készítette Fotó: Hornyák Emőke

Nem szabad arra alapozni, ha viszünk egy fotót pont ugyanolyat tud készíteni a fodrász. Általában sztárok és celebek fotóit hozzák hozzám is, de neki a hajukat akár 4-5 órán keresztül is készítik a hollywoodi fodrászok. Nemrég jártam egy színtechnikus iskolába, ahol a legtöbb esetben 6-8 órát is dolgozunk egy hajszínen, ezt másfél óra alatt lehetetlenség produkálni. Hozzá kell tenni, hogy az ilyen celebhajaknak elég magas költsége van, beleértve a színezést és a speciális festés technikáját is. A szőkítéstől már nem kell tartani, de javasolja, ha valakinek barna haja van ne a szalagavatóra festesse be hirtelen szőkére. Ráér érettségi után kísérletezni. Adja mindenki akkor önmagát - tette hozzá Kovács Zoltán. 

közösség

további frisss

lap tetejére