Mike és Dave esküvőhöz csajt keres - megnéztük a nyár partifilmjét!

Tóth Eszter • 2016. július 10., vasárnap •
Két idióta testvér, két laza csaj, egy egzotikus helyszín és féktelen bulizás.
Mike és Dave esküvőhöz csajt keres - megnéztük a nyár partifilmjét!

A kicsit idióta, de leleményes testvérpár élete a bulizás, a csajozás és szinte versenyt csinálnak abból, hogy ki tud abszurdabb szituációkba keveredni egy-egy nagyobb összejövetel alkalmával. Azonban ezek a poénosnak indult ötletek általában rosszul sülnek el, tönkretéve ezzel az egész eseményt. A fiúk szülei ezt megelőzvén ultimátumot adnak a srácoknak: csak két rendes lány oldalán jelenhetnek meg imádott kishúguk esküvőjén. Úgy gondolják, a legegyszerűbben az interneten tehetnek szert a megfelelő partnerre, de a hirdetés futótűzként kezd terjedni a mindenre elszánt hölgyek között. Két szétcsúszott és épp mélyponton lévő lány is tudomást szerez a dologról és eldöntik, mindent bevetnek annak érdekében, hogy őket vigyék magukkal a fiúk Hawaiira. A terv sikerül, azonban lassan kibújik a szög a zsákból, és kiderül, hogy a lányok mégsem olyan kis szűzies tündérkék, mint amilyennek elsőre tűntek.

Akármennyire is hihetetlenül hangzik egy ilyen stílusú vígjáték esetében, de valós eseményeken alapul, Mike és Dave Stangle létező személyek, akik egy ehhez hasonló hirdetéssel tettek szert pár perces hírnévre. A másik két főszereplő Tatiana és Alice szintén valósak, persze a film jócskán túlzásokkal dolgozik az ő személyüket illetően is. A film forgatókönyvét a Rossz szomszédság írópárosa, Andrew Jay Cohen és Brendan O’Brien készítette, így a humor stílusa meglehetősen hasonlít az előbb említett filmekéhez.

A mozit a furcsa, hihetetlen és abszurd szituációk viszik el a hátukon, amelyekbe beledobálva a túlzó és karikatúraszerű karaktereket, egy olyan egyveleget kapunk, ami egyszerre bizarr, mégis rendkívül szórakoztató.  A főszereplőink egytől-egyig egy kicsit kattantak; Zac Efron csípőből hozzá már az üresfejű szépfiú szerepet, Adam Devine képes még a legszomorúbb szituációt is nevetségessé tenni csupán az idióta grimaszaival, Aubrey Plaza laza és nemtörődöm, Anna Kendrick pedig egy kissé ijesztő, de alapból jóindulatú cukibogyó. A poénok néhol kicsit szexisták, néhol kicsit erősebbek, ennek ellenére nem válnak közönségessé vagy alpárivá. Ez a film nem akar többnek látszani, mint ami, csupán egy könnyed nyár esti szórakozás a limondé-humor kedvelőinek.

Ha moziba menekülnél a hőség elől, a műsort itt találod.

közösség

további frisss

lap tetejére