Miért nem javítják ki a Rohonci út és a Magyar László utca aszfaltburkolatát?

frisss.hu Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 05., hétfő •
Idén nyáron kellett volna elkészülnie. Utánajártunk.

Tavaly többször foglalkoztunk a témával, hiszen többször hónapokra is le volt zárva a helyszín. Akkor 2016 nyarára ígérték a munkák befejezését, vagyis az út aszfaltburkolatának rendbe tételét, de ez szeptember elejéig nem történt meg. Megkérdeztük a VASIVÍZ Zrt.-t, hogy mikor várható:

"Szombathelyen, a Magyar László utcát és Rohonci utat érintő szennyvízcsatorna és vízvezeték rekonstrukciós munkálatokat végzett a VASIVÍZ ZRt. 2015. június 2-a és október 28-a között. A közbeszerzési eljárás során nyertes vállalkozóval kötött szerződés értelmében, a STRABAG Általános Építő Kft-nek a szennyvíz-rekonstrukció elvégzése után a teljes úthelyreállítást a konszolidációs időszakot követően 2016. 07. 31-ig kellett volna elvégeznie.

A szerződéskötéskor még nem volt előre látható a Stadion építés kezdésének időpontja. A nagy volumenű beruházással jelentősen megnőtt az útszakasz terhelése. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelői, és Szombathely Megyei Jogú város tulajdonosi döntése alapján - a körülményeket figyelembe véve - a helyreállítás időpontja 2017. október 30-re módosult.

A vállalkozó ez idő alatt a keletkezett úthibákat észlelésekor, részleges útlezárás mellett javítja. A munkaterület sebességkorlátozás mellett a közlekedők számára továbbra is használható. A végleges úthelyreállításról, illetve az azzal kapcsolatos forgalomkorlátozásokról a VASIVÍZ ZRt. a munkálat megkezdése előtt tájékoztatja a lakosságot."

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére