Miért érdemes a masszázst választani stressz ellen?

Schubert Krisztián - Fotó: feelwelldayspa.com • 2017. május 20., szombat •
Verhás Bence masszőrrel Schubert Krisztián kollégánk beszélgetett.
Miért érdemes a masszázst választani stressz ellen?

Nemrég egy masszőr, nevezetesen Verhás Bence volt a Frisss FM 97.7, és Schubert Krisztián kollégánk vendége, akit a masszázs fajtáiról és jelentősségéről kérdezett.

via GIPHY

Mit kell tudnunk a masszázsról?

Európában, de főleg Ázsiában több ezer éves hagyományai vannak, és napjaink felgyorsult világában ismét egyre nagyobb teret hódít.

Mit ajánlasz, milyen rendszerességgel kell, érdemes masszázsra járnunk?

Embere válogatja, azt szoktam mondani, hogy heti egynél sűrűbben nem kell, de a havi egy azért ajánlott - illetve aki, ahogy megengedheti magának.

via GIPHY

Mit lehet tudni az egyes masszázstípusokról?

A keleties masszázsok inkább a spirituális hatásra mennek, a wellness masszázsok nyugtató-relaxáló hatásúak, míg a svéd- és a gyógymasszázsok az izmok átmozgatásával, tonizálásával, lazításával foglalkoznak. Manapság elég sok stresszhatás éri az emberi szervezetet, ez leggyakrabban a hátizmok feszességében nyilvánul meg, ami csomókat eredményez. Ezeknek a lazításával foglalkozik a svédmasszázs. Vérbőséget okoz az adott területen, ezzel serkentve a vérkeringést.

Hol jelentkezik a stressz a leggyakrabban? Milyen jelekre figyeljünk?

Legtöbbször csomó formájában a két lapocka között, vagy a csuklyásizomzatban, esetleg nyak- és derékfájással is járhat. Ha ezeket valaki otthon megkéri a kedvesét, párját, hogy " nyomkodd meg a hátam", már akkor érzi, hogy sokkal jobb érzés.

via GIPHY

Mire kell figyelni, mire vigyázzunk, ha otthon masszírozunk? Ha jól tudom, gerincet nem szabad masszírozni.

Nem, csak izomzatra lehet rányomni, és ott is csak ahol csontos alátámasztása van az izomnak. Izületekre, csontokra nem szabad rányomni.

Említetted, hogy csomók jöhetnek létre, ez mitől lehet?

Ezek az izomzat folyamatos feszülése miatt alakulhatnak ki, és ezeknek a lazításával lehet akár fejfájást csillapítani, a rossz tartást korrigálni kicsit, de a fej, és az izületek átmozgatása is belefér.

via GIPHY

Mennyire áll távol a csontkovácsolás a masszázstól?

Előbbi az izületekkel foglalkozik, míg utóbbi az izmokkal. Ez a kettő viszont remekül kiegészíti egymást. A testünkben lévő összes izület átmozgatásával foglalkozik a csontkovácsolás, és ha az összes izület a helyére van mozgatva, akkor ez ad egy komplex egészet, egy jobb érzetet. Inkább a megelőzés részét képezi a masszázs, mert nem kell megvárni azt, hogy valamije fájjon az embernek, hanem inkább azért kell járni, hogy ne fájjon.

közösség

további frisss

lap tetejére