Mi lesz, Fidesz?

Szita Róbert • 2015. június 16., kedd •
Új, friss, aktív és lendületes – ilyen lesz a Fidesz új szombathelyi szervezete. A párt helyi újjászervezését Hende Csaba választókerületi elnök személyesen irányítja.
Mi lesz, Fidesz?

NyúFidesz: megújul, felfrissül és aktív lesz a szombathelyi szervezet

Előzmények
A Fidesz országos választmányának elnöksége feloszlatta a párt szombathelyi szervezetét. A döntés április 29-én, Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke javaslatára született meg.

Már tavaly nyáron, az Európa Parlamenti választások után ugyancsak az én indítványomra felfüggesztettük a szombathelyi szervezetet és az önkormányzati választásokra már nem a korábbi vezetés irányításával került sor, hanem személyesen irányítottam a kampányt. Most szintén az én indítványomra hozta meg az újrakezdést lehetővé tevő döntést az Országos Választmány elnöksége, mely azzal is megbízott, hogy személyesen irányítsam ezt az újjászervezési folyamatot – fogalmazta meg a választ érdeklődésünkre Hende Csaba. 

A Kövér László választmányi elnök által szignált határozat indoklásából egyébként kiolvasható, hogy azért volt szükség erre a döntésre, mert a helyi Fideszben uralkodó állapotok már veszélyeztették a párt 2018-as választási esélyeit.
Kövérék szerint új lendületvételre van szükség, hiszen a „találgatásokkal teli ügyek” a szombathelyi polgárokat is zavarták, és emiatt panaszokat is megfogalmaztak a választókerületi elnöknél. Az „ügyekben” érintett politikusok befolyása azonban továbbra is megmaradt, ezért a szervezet működése ellehetetlenült, és a helyi elnökségét sem sikerült megválasztani.
 
Zavarok
Minden szervezet életében előfordulhatnak kisebb-nagyobb zavarok, a szombathelyi Fidesz háza táján történtek után mindenképpen szükségesnek láttuk, hogy a szombathelyiek bizalmának maradéktalan megszilárdítása, a Fidesz hitelességének megrendíthetetlen újrateremtése céljából ezt a lépést megtegyük – tette hozzá a választókerületi elnök, aki szerint most van a megújulás ideje.

Felszámolások
Április közepe óta Rákospalotán, Esztergomban, Edelényben, Ózdon, Hajdúdorogon, Pakson, Szigetváron, Sásdon, Nagyszénáson, és Abonyban is felszámolták - főleg belső viták miatt - a helyi Fidesz-szervezetet.

Adminisztrációs szabályok
A Fidesz Alapszabálya pontosan tartalmazza, rögzíti azokat az eljárási lépéseket, amelyeken keresztül az újjászervezés megtörténik. Megtudtuk, hogy minden tagot nyilatkoztatni és tájékoztatni kell írásban, tértivevényes levélben arról, hogy mi és miért történt. Egy-két hónapon belül, vagyis legkésőbb őszre az újjászervezési folyamat lezárulhat.
A kormánypárt választókerületi elnöke biztos abban, hogy a szombathelyi Fideszesek elkötelezettsége, hűsége és munkakészsége hozzásegíti a pártot ahhoz, hogy a közelmúlt esztendők negatív jelenségeit a helyi szervezet messze maga mögött hagyja és az abban érintett személyek mellőzésével megújuljon és minden pillanatban Szombathely népének érdekében tudjon cselekedni.

Szombathelyiek
A baloldallal ellentétben a Fidesz képes a megújulásra és a párt jövőben is szolgálni tudja majd a szombathelyiek érdekérvényesítését – hangsúlyozta Hende Csaba a frisss.hu-nak, majd hozzátette: aktivizáljuk, felfrissítjük és lendületbe hozzuk a korábban feloszlatott szombathelyi szervezetünket.


 
Feladatok
A következő politikai szezont már megújult, megerősödött, új vezetéssel felálló szombathelyi Fidesz vezetéssel kezdjük meg és folytatjuk azt a munkát, melynek már számtalan eredménye volt az elmúlt esztendőkben is. Elég, ha megemlítem az új belgyógyászati tömb létrejöttét, a gőzerővel épülő M86-ost, a felszámolási eljárásból kimentett és 660 munkahelyet stabillá tévő kormányzati döntéssel helyzetbe hozott Styl-ruhagyár ügyét – emelte ki honlapunknak Hende Csaba, aki a térség országgyűlési képviselőjeként úgy látja, hogy ,nagy feladataink vannak, hiszen előttünk van az uszoda-rekonstrukció, és az M86-os út építésének befejezése is, mely utóbbival egy több évtizedes álom válik valóra. Szombathely ugyanis végig négysávos úton, már 2 óra alatt megközelíthető lesz Budapest irányából. 

közösség

további frisss

lap tetejére