Pályaválasztás előtt: Mi legyek, ha nagy leszek?

szróbert-HCs • 2014. október 17., péntek •
A címben szereplő kérdést sok száz diák tette fel magának, amikor tanáraikkal kilátogattak az idei pályaválasztási kiállításra és képzési vásárra. Dolgozni az iskolában kell megtanulni, ezt hangoztatta Puskás Tivadar polgármester a tizenhetedik alkalommal megrendezett esemény megnyitóján, Szombathelyen, ahol több mint hétszáz négyzetméteren 35 kiállító jelent meg, melyek között 28 középiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, és még 6 egyéb szervezet is ott szerepelt.
Pályaválasztás előtt: Mi legyek, ha nagy leszek?

Október 17-én nagy volt a sürgés-forgás az oladi ÁMK előtt. Hetedikes és nyolcadikos diákok látogattak ki tanáraikkal azért, hogy eldöntsék, hol folytassák tanulmányaikat a jövőben. 
Puskás Tivadar polgármester a pályaválasztási vásár megnyitóján arról beszélt, hogy a a jövőről szól ez a kiállítás. 
A jövő a mi felelősségünk, hiszen olyan lehetőségeket kell biztosítanunk, mely megalapozhatja a jelenlegi ifjúság jövőjét. Dolgozni már itt, az iskolában meg kell tanulni, hiszen az élethez, az emberhez méltó tevékenység a munka - tette hozzá a város első embere.
Szilágyi Istvánné, a Vas megyei Kormányhivatal oktatási főosztályvezetője pedig azt hangsúlyozta, hogy az a legfontosabb, hogy az intézmények nyitott kapukkal fogadják a diákságot és őszintén mutassák be, mire készít fel a középiskola.
Ezt követően átadták azokat az elismeréseket, melyeket két korcsoportban írtak ki azon diákoknak, akik megrajzolták az általuk leginkább szeretett szakmákat, és hivatásokat.   
Fotóriporter kollégámmal meglátogattuk a kiállítókat, mindazokat, akik a hetedikes, nyolcadikos diákokat csalogatják. Több tanuló is elmondta nekünk, hogy nagyon érdekes volt a helyi és vidéki középiskolák bemutatkozása, de még sokat kell gondolkodni azon, mely szakirányt, mely gimnáziumot, középiskolát vagy szakképző iskolát válasszák. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére