Mészöly Géza: Kemény és sikeres felkészülési időszak áll mögöttünk

PCS - fotó: • 2017. február 17., péntek •
A Vasas ellen kezdi meg a tavaszi pontvadászatot a Szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE.
Mészöly Géza: Kemény és sikeres felkészülési időszak áll mögöttünk

Kemény mérkőzés vár a Szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE játékosaira. A téli felkészülési időszakban több játékos távozott a vasi megyeszékhelyről.  Sjoerd Ars mellett az őszi szezon felfedezettje, Hegedűs János és a zöld-fehérek házi gólkirálya, Gaál Bálint is eligazolt. A magyar támadó a harmadik helyen álló Vasas gárdájához írt alá, amely hétvégén a Haladást látja vendégül a szezonnyitón. A kulcsjátékosok távozása és a gólszegény felkészülési mérkőzések ellenére sem aggódik Mészöly Géza, a szombathelyiek vezetőedzője:

Nyilván Gaál Bálint és Hegedűs János fontos szerepet töltött be a csapatunk életében, azonban nem csak belőlük áll a keretünk. Több játékosunk is nagyszerű formában van, így kár lenne temetni az együttest. Ráadásul öt labdarúgó érkezett Szombathelyre, akik égnek a bizonyítási vágytól. A védelemben Jancsó András és a sokat próbált bekk, Devecseri Szilárd pótolhatja az ősszel névjegyét letevő Hegedűst. Támadósorban pedig az utánpótlás világbajnok Funsho Ibrahim Bamgboye mellett Gajdos és Mészáros vár bevetésre.

Ők képesek lesznek pótolni Gaál Bálint távozásával okozta űrt is?

Mindannyian tehetséges labdarúgók, de nem várhatjuk tőlük, hogy egyből pótolják a hét találatot. Mindegyiküknek megvan a maga erőssége, erénye és természetesen bizonyítani akarnak. Egyébként a sérüléséből felépült Calvente is okozhat tavasszal kellemes meglepetéseket. Bízunk az érkező játékosokba.

Sikerült minden munkát elvégezni a felkészülési időszakban?

Kisebb-nagyobb sérülések mindig akadnak. Funsho esete pedig annyiban volt extrém, hogy nem tudott velünk tartani az edzőtáborokba, vízumproblémák miatt. Ettől függetlenül sikeres volt a mögöttünk álló néhány hét. Persze a csapatunkhoz később igazolt játékosoknak még kell néhány nap, hogy felvegyék a ritmust, de bízom a fiúkban.

A nyitófordulóban a tabella harmadik helyén álló Vasas vendége lesz a Haladás. Milyen mérkőzést vár Mészöly Géza?

Ami a pillanatnyi állást jelenti, a Vasas nagyon szervezett csapat, kevés gólt kapott és nagyon jól megszervezett védelme van. Játékosállományát nézve az egyik legjobb kerettel rendelkeznek. Viszont attól, hogy remek csapatuk van, még nem feltartott kézzel lépünk pályára. Nagyon szeretjük az ilyen kemény mérkőzéseket. Önbizalommal és fegyelmezett játékkal célt érhetünk – zárta gondolatait a vasiak vezetőedzője.

közösség

további frisss

lap tetejére