Mert kell egy csapat!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 28., csütörtök •
Rövid átmeneti időszak után ismét indít női kézilabdacsapatot a nemzeti bajnokság másodosztályában a Haladás VSE. A 18 tagú keret Hamar Zoltán vezetőedző irányításával már meg is kezdte a felkészülést a 2016-2017-es szezonra.
Mert kell egy csapat!

Teljes a keretünk, azaz 18  játékossal rendelkezünk – kezdte a beszélgetést a legfontosabb tény közlésével Gál Sándor, a Haladás VSE kézilabda szakosztályának első embere. – Lényeges  szempont volt, hogy az alapot szombathelyi kézisek képezzék. Ennek az elvárásnak meg is felel a játékosállomány összetétele. A csapat tehát adott. A nevezésünket pedig a Magyar Kézilabda Szövetség el is fogadta az NB I/B-re.

Hol tart jelenleg a felkészülés?

Július 25-én kezdte el a keret a közös munkát Hamar Zoltán vezetőedző irányításával. Délelőttönként a Sugár úti Atlétikai Centrumban futás, erősítés szerepel a programban, délutánonként pedig Körmenden már a labda játsza a főszerepet. A későbbiekben naponta már három tréning lesz és emellett felkészülési tornákon is pályára lép majd a csapatunk. A tervek szerint augusztusban Veszprémben és Dunaújvárosban szerepel egy-egy erőfelmérőn a gárda.

Milyen erőt képvisel ez a gárda?

Erre a választ természetesen majd a jövő adja meg. De azt már most kijelenthetem, hogy a vezetőedzőnk egyetértésével hosszabb távra tervezünk. Ezért a keret zömében 21-22 esztendős  fiatalokból áll.  Az őszi szezonban a cél az összeszokás lesz, tavasszal pedig azért már az eredményesség is előtérbe kerülhet. Összességében úgy vélem, hogy az első nyolc hely megszerzése lehet a realitás. Természetesen a későbbiekben lehetnek majd merészebb célok is, de csak a szerénység és az alázat előtérbe helyezésével akarunk tervezni.

Hol rendezi a klub majd a hazai mérkőzéseit?

Amíg a Haladás épülő sportkomplexuma el nem készül, addig Bükön játszik majd a csapat. Mindannyian tudjuk, hogy ez egy átmeneti állapot csak, így semmi problémát nem jelent. Természetesen nagyon várjuk mi is, hogy elkészüljön az a XXI. századi létesítmény a Rohonci úton, melyben a többi szakosztállyal egyetemben új otthonra találhatunk.

A bajnokságban a klubnak korosztályos csapatokat is indítania kell. Ezekkel mi a helyzet?

A felnőtt gárda mellett junior és serdülő együtteseket is indítunk majd a korcsoportos bajnokságokban. Mind a szakmai stáb, mind pedig a játékoskeret már össze is állt. A jó szereplés titka természetesen a munka lesz. Az elmúlt egy évben mi vezetők dolgoztunk nagyon sokat annak érdekében, hogy a régi-új kézilabda szakosztályt felépítsük. Most majd a játékosokon és szakembereken lesz a sor. Én nagyom bízom abban, hogy a csapataink a sportág szombathelyi és Vas megyei szurkolóinak sok örömöt szereznek majd.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére