Mérei Tamás: Mindig lehet jobban!

szróbert • 2014. szeptember 03., szerda •
Ötezer-kilencszázhuszonhárom eladott jegy, mintegy harminckét millió forintos bevétel, harminchat felajánlás – közölte az idei Iseumi Szabadtéri Játékok legfontosabb mutatóit Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója. Az évadnyitó sajtótájékoztatón a frisss.hu megtudta, hogy a 2014/2015-ös évadban öt bérletet kínál a zenekar a közönségnek.
Mérei Tamás: Mindig lehet jobban!

A sajtótájékoztató elején az Iseumi Szabadtéri Játékokat értékelte Mérei Tamás.
Ötezer-kilencszázhuszonhárman váltottak jegyet a jubileumi játékokra, ez mintegy 20 millió forintos bevételt jelentett, ami a 12,5 millió forintos társasági adó hozzájárulással összesen 32,5 millió forintos bevételt hozott. Örömünkre szolgált és az eredményeket gazdagította, hogy az ,,iseumi élmény mindenkinek” programunkhoz kapcsolódóan 36 felajánlás érkezett – foglalta össze a sikereket Mérei Tamás. 

A következő esztendő programjával kapcsolatban elhangzott, hogy már elkezdődött a szervezés, és már most tudni, hogy a Traviata folytatásaként jövőre a Nabucco kerül a szombathelyi zeneértő közönség elé.
A Romeo és Júlia óriási vállalkozás volt. A próza olyan nagy szerepet kapott, mint még soha, illetve talán 1969-ben - idézte Petró János alapítót Mérei Tamás. 
A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy ,,A sikert nem lehet megállítani” szlogent a ,,Mindig  lehet jobban” váltja fel.  

A 2014/2015-ös évad programjának ismertetése során elhangzott, hogy a Szent Márton orgonabérlettel egészül ki a bérletsorozat. 
A továbbra is meglévő öt bérletünk közül a ,,Zenamanók” a legnagyobb sikerű, hiszen az elmúlt szezon 4 külön programjának előadásaira, - melyeken a komolyzenét hoztuk közelebb a gyermekekhez, - összesen hétezer kisgyermek jött el. 
Alapbérletünk, a Szimfónia bérlet tíz előadásból áll. Tavaly minden előadásra minden jegy elkelt, és szerencsére ez idén sincs másként. Már most szinte alig van jegy jövő júniusig
– fűzte hozzá örömmel az igazgató. 
Megtudtuk, hogy Madaras Gergely, mint leendő vezető karnagy szeptember 1 óta áll szerződésben a Savaria Szimfonikus Zenekarral. 
Októberben Strauss Hősi élet-ét vezényli. Legnagyobb vállalásunkat, Mahler monumentális, V. szimfóniáját is vele mutatjuk be. Operabérletünket megvásárlók elé többek között a Parasztbecsület, a Faust, és a Lammermoori Lucia kerül – tájékoztatott Mérei Tamás. 
Honlapunk arról is értesült, hogy immár hatodik alkalommal láthatjuk majd a Hollywood Classics elnevezésű programot, a jegyértékesítés jövő hétfőn kezdődik meg. A nézők által összeállított műsorban a X faktor legutóbbi győztese, Danics Dóra is szerepet vállalt, a műsorvezető páros pedig Czippán Anett és Pindroch Csaba lesz. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére