Mérei Tamás: A sikert nem lehet megállítani

szróbert • 2014. május 28., szerda •
A Szombathelyen létrejövő érték összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint az idehozott előadások által produkált. Noha immár negyedik alkalom az idei, de még mindig izgulunk és bízunk a csapatmunka sikerében, ezt hangsúlyozta Mérei Tamás az Iseumi Szabadtéri Játékokat beharangozó sajtótájékoztatón. A május 28-i eseményen a frisss.hu megtudta, hogy Szombathely Megyei Jogú Város 15 millió forinttal támogatja az idei programot.
Mérei Tamás: A sikert nem lehet megállítani

Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztató elején elmondta: 50 esztendeje, tehát 1964-ben volt az első, Iseumban tartott Varázsfuvola előadás. Azóta sok víz folyt le a Perinten és Gyöngyösön, de az ötven esztendős hagyomány folytatódik, hiszen 2011-óta újból minden esztendőben megrendezzük az Iseumi Szabadtéri Játékokat. Idén Verdi operája, a Traviata előadás és Silló Sándor rendezésében a Rómeó és Júlia emelkedik ki a műsorból. A város idén 15 millió forinttal támogatja az előadásokat. És csak azt kívánhatom, hogy minél több szombathelyi jöjjön el az előadásokra, élvezze a muzsikát és azt, hogy szombathelyi, hiszen augusztusban ránk, vagyis Szombathelyre figyel majd az ország.

Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója mondandója elején az egy éves, immár 24 oldalon megjelenő SSO magazinról beszélt, majd rátért az Iseumi Szabadtéri Játékok programjainak ismertetésére.  
Kiemelte: A sikert nem lehet megállítani, így mi is folytatjuk a játékokat. A Traviáta egy olyan könnyed és népszerű opera, amit szinte mindenki dúdol. Bízunk benne, hogy a Violettát játszó Pasztircsák Pollina, valamint Pataki Adorján és Anatolij Fokanov maradandó élményt nyújtanak majd augusztus elsejei és harmadikai előadásokon.

A Rómeó és Júlia előadásról azt közölte az igazgató, hogy idén a szervezők és közreműködők megpróbálnak minden egyes nézőréteg igényeit kielégíteni. Vagyis úgy visszük színre ezt a világirodalmi slágert, hogy minden zenés-színházi műfaj – opera, musical, klasszikus és modern balett, show – jelen legyen. Shakespeare jelenetei fogják közre a zeneirodalom nagy Rómeó és Júlia slágereit, és jó néhány friss dalt a téma filmes feldolgozásaiból. Rock és jazz, a West Side Story, Prokofjev és Csajkovszkij balettzenéje, és persze Gounod és Bellini operaslágerei szerepelnek majd egy este egy színpadon.  

A frisss.hu a sajtótájékoztatón azt is megtudta, hogy a koreográfus a már számtalanszor maradandót nyújtó Krámer György lesz. Augusztus 8-án, 10-én és 12-én lesznek az előadások.  
A szabadtéri játékokat egyébként 105 milliós költségvetéssel tervezik, melynek támogatása külön soron szerepel Szombathely Megyei Jogú Város idei költségvetésében. 
Azt is elmondta Mérei Tamás, hogy az Emmi vezetője, Balog Zoltán tavaly 20 millióval támogatta a játékokat, és idén is számítanak a szervezők a minimum 10 milliós segítségre. Emellett a jegybevételekből, valamint több nagyobb és persze kisebb szponzor is segíti majd a rendezvénysorozat létrejöttét. 
Az igazgató még elmondta, hogy az itt létrejövő előadások összehasonlíthatatlanul nagyobb értéket jelentenek, mint az idehozott műsorok. 

Az Iseumi Szabadtéri Játékok augusztusi előadásaira jegyek a Savaria Szimfonikus Zenekar jegyirodájában kaphatók.  

  

közösség

további frisss

lap tetejére