Megyegyűlés: fókuszban a területfejlesztés

szróbert-HCs • 2014. július 21., hétfő •
A nyári szünet előtt július 18-án tartotta utolsó ülését a Vas Megyei Közgyűlés. A tanácskozás előtt átadták az Alpok-Adria Szövetség borversenyén elért arany-, ezüst- és bronz minősítéseket a vasi borászoknak. A Kovács Ferenc elnök vezette eseményen megválasztották a Területi Választási Bizottság öt tagját, akik persze az esküt is letették. Az ülésen 11 napirendi témát tárgyaltak nyilvánosan.
Megyegyűlés: fókuszban a területfejlesztés

Elfogadták többek között a megyei területfejlesztési koncepciót, és a képviselők beszámolót hallhattak a megyei stratégiai program tervezési folyamatáról. Kovács Ferenc elnök beszámolt a közgyűlés legutóbbi ülése óta történt fontosabb döntésekről, eseményekről is. Az ülésen tájékoztató hangzott el a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságszervezési munkájáról, majd a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal Etikai Kódexe szerepel a naprenden. 
Ezután előterjesztést hallgattak meg a központi költségvetés megyei önkormányzati tartalékára történő pályázat benyújtásáról, majd dr. Kun László címzetes megyei főjegyző javaslatát ismerhették meg a Vas Megyei Turizmus Szövetségben tagként való részvételről.
Szó volt még a Vas Megyei Önkormányzat hatáskörébe utalt decentralizált programok támogatási szerződéseinek módosításáról, majd zárt ülésen megválasztották a Területi Választási Bizottság tagjait és póttagjait, majd Elismerő Okleveleket adományoztak. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére