Megváltozik a Facebook üzenetküldője

Frisss/HVG - fotó: HVG, Facebook • 2017. január 19., csütörtök •
A napokban mindenkinél egy új ikon jelenik meg a közösségi oldal fejlesztőinek köszönhetően.

Egy alapos ráncfelvarráson esett át a Mark Zuckerberg által megálmodott Facebook. Először a telefonos applikációnál lehetett észrevenni, hogy bizony sok újításon esett át az oldal. Ráadásul a chat felület is szolgált némi meglepetéssel.

A Facebook fejlesztői csoportjának köszönhetően pedig már az asztali megjelenés is változott. A közösségi portál üzenetküldője (chat) is új köntöst kapott, amelyet az oldaltól függetlenül működő Messengerből emeltek át. Az újítás egyébként már látható, de még nem mindenkinél.

A tesztidőszak lezárult és úgy fest, hogy nagy igény volt a változtatásokra. David Marcus, a fejlesztésekért felelős szakember szerint a platformokat kellett egyesíteni, holott két éve már, hogy önálló életre kelt az üzenetváltásért felelős Messenger.

Ami a felhasználókat illeti, az első szembetűnő változás az ikon, amely a beérkezett üzeneteket jelzi. A korábbi buborékos megoldást hamarosan minden felhasználó fiókjában lecserélik a telefonos applikációból ismert négyzetre. Hogy erre valóban szükség volt, azt nem lehet tudni, viszont további változások is várhatóak hamarosan a Facebookon - ezt a fejlesztésért felelős csoport vezetője ígérte meg. Mi pedig kíváncsian várjuk az eredményt.

 

közösség

további frisss

lap tetejére