Megújul a Szalézi templom környéke

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 03., péntek •
Új lépcsőt kap a templom, de megszépülnek a parkok és új játszótér is lesz.
Megújul a Szalézi templom környéke

Az önkormányzat és a szalézi plébánia közös erővel újítja meg a templom környékét, ami éppen sokak örömére az utóbbi időben gazdagodott egy II. János Pál pápa szoborral.

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a Frisssnek elmondta, mintegy 35 millió forintos  TOP forrásból újul meg a Szalézi templom lépcsője. Ezzel párhuzamosan az akadálymentesítés is elkészül, így kerekes székes híveknek is könnyebb lesz a bejutás. A templommal szemben lévő parkot is rendbe teszik, valamint a Szalézi-sétányt. Sőt a Brenner iskolával szemközti Tóth István park is megújul, ahol egy korszerű, uniós szabályoknak megfelelő játszótér is lesz hamarosan.

Csány Péter, a szalézi plébánia vezetője hozzátette, örül, hogy nem csupán a templomról lesz szó a közeljövőben, hanem a fejlesztések egymásra hatnak. A plébános kiemelte, hogy a Szalézi templom lépcsőjére nagyon ráfér a felújítás, hiszen az 1938-ban épült lépcső most már statikailag elhasználódott, a szó szoros értelmében vett mozgó lépcsőről van szó.   

Ágh Ernő, a körzet képviselője kifejtette, hogy a TOP segítségével megújul a Jáki úti rendelő is, ami új homlokzati szigetelést kap, valamit energetikailag fejlesztik. Szintén ilyen módon korszerűsítik a közelben lévő Margaréta Óvodát is. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére