Megszépült az evangélikus templom Szombathelyen

frisss.hu • 2014. november 21., péntek •
50 millió forintból újították fel a Szombathelyi Evangélikus templomot. A város rehabilitációs projekt keretében megszépült az épület homlokzata, korszerűsítették a tetőszerkezetet, kicserélték nyílászárókat és megtörtént az akadálymentesítés is. Puskás Tivadar polgármester ma látogatott el helyszínre és megtekintette a helyreállított templomot.
Megszépült az evangélikus templom Szombathelyen

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az NYDOP-3.1.1/B2-13-k2-2013-0003 számú „Körmendi út – Óperint utcai szociális célú rehabilitáció” című kiemelt pályázat keretében nyert 412.481.408 forint támogatást. A projekt keretein belül történik meg az Óperint utcában a körforgalom építése, az Óperint utca 18. szám alatti épület felújítása, valamint a református és az evangélikus templomok rekonstruálása és a Károlyi Gáspár tér zöldterületének fejlesztése. A munkálatok a tervezett ütemben zajlanak.

A projektelemek közül elsőként az evangélikus templom épületszerkezetének korszerűsítése, homlokzatának felújítása készült el. A munkálatok során megerősítették és néhány helyen cserélték a tetőszerkezetet, megtörtént az épület körüli csapadékvíz elvezetés kialakítása, kicserélték a homlokzati nyílászárókat, javították és színezték a lábazati vakolatot. A kerítés felújítása, a lábazat cseréje is megvalósult.  A projekt része volt a fizikai akadálymentesítés – belső járdák kialakítása – és az infokommunikációs akadálymentesítés is, melynek során a gyengén hallók részére 1 db mobil indukciós hurok került beszerzésre. 

Az Evangélikus Egyházközösség júniusban kérelmet nyújtott be Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatához a templom előtti tér és a Körmendi út – Óperint utcai körforgalom közötti közterület IVS II. pályázat keretében történő felújítására. A kérelmet a közgyűlés megszavazta, az Önkormányzat a körforgalomra megítélt támogatás maradványából 10.023.109,- forint összeget átcsoportosított erre a célra. 

A teresítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás kiírása a napokban történik meg.

közösség

további frisss

lap tetejére