Újabb beruházás: Megszépül az Óperint utca és környéke

szróbert-HCs • 2014. szeptember 17., szerda •
Az Integrált Városfejlesztési Stratégia II (IVS2) program keretében zajlik az Óperint utca 18-as számú ház felújítása. Ez a város azon része, mely messzemenőkig rászolgált a felújításra - tudtuk meg Puskás Tivadartól, aki az első ütemben elkészült munkálatok műszaki átadását tekintette meg szerdán Illés Károly projektmenedzserrel. A polgármester azt is hozzátette, hogy az épület rekonstrukciója két ütemben történik, a beruházás keretében 10 lakás is teljesen megújul.
Újabb beruházás: Megszépül az Óperint utca és környéke

A szociális célú városrehabilitáció című pályázat keretében a SZOVA ZRt. konzorciumi partnerként 100%-os pályázati támogatottság mellett valósítja meg az Óperint utca 18. szám alatti 52 lakásos épület energiamegtakarítást eredményező homlokzatfelújítását. A rehabilitáció során megvalósult a homlokzatok hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a tető hő- és vízszigetelése, a függőfolyosó felújítása, a burkolatcsere, a közösségi helyiségek és a lépcsőház burkolati és felületképzési felújítása, a kapcsolódó kültéri elektromos munkák, valamint az udvarbelső tereprendezési munkálatai. 
A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy az Óperint u. 18. szám alatti 4-5 szintes lakóépület mintegy 111 millió forintos költséggel zajlott energiamegtakarítást eredményező munkái befejeződtek, jelenleg hiba- és hiányjavítási feladatok, valamint az udvar terepmunkái zajlanak. 
Emellett, a kiegészítő munkák részeként megvalósult a villamos fővezeték csere, ez azt jelenti, hogy a lépcsőházban elhelyezett villanyóráktól a lakásokban lévő kiselosztóig új vezetékrendszer épült ki, mely már megfelel a kor elvárásainak. Megújult a teljes lépcsőházi világítás és a kaputelefon-rendszer is, ennek közel 10 millió forint volt a költsége.  
Illés Károly projektmenedzser, képviselő-jelölt az IVS2 program szoftelemeiről adott rövid tájékoztatást. Ebből kiderült, hogy ezek segítik elő az itt élő lakosság beilleszkedését. Megemlített egy táncprogramot, egy képeslap-kiállítást, valamint az itt élő roma kisebbség felzárkóztatását célzó képzéseket is. 
A projekt keretében szeptember 28-án futófesztivált is rendeznek, s erre még továbbra is lehet jelentkezni. A szoftelemek összességében mintegy 30 millió forint értékűek - fűzte hozzá Illés Károly.  
Az Óperint utca 18. szám alatti, jelenleg üresen álló 10 lakás komplett felújítása, hideg-meleg burkolások, festések, szaniterek és vízmelegítők cseréje október közepén fejeződik be. A polgármestert és a projektmenedzsert a SZOVA ZRt. vezérigazgatója kalauzolta a műszaki bejárás során. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére