Megszépül a szombathelyi Móricz Zsigmond utca

Szerző: frisss.hu - Fotók: Bodorkós Máté • 2017. április 13., csütörtök •
Nem csak a burkolat lesz új...
Megszépül a szombathelyi Móricz Zsigmond utca

Szombathelyen hatalmas erővel indultak meg az utcafelújítások, amire idén félmilliárd forintot szán a város önkormányzata. A projekthez tartozik a Móricz Zsigmond utca is, ahol már elkezdődtek a munkálatok.

„Jelenleg a közműépítési fázis zajlik. Kicseréljük, illetve felújítjuk a víz-, és szennyvízvezetékeket, rákötjük a csőrendszerre a csapadékvíz-vezetékeket. A következő időszakban kerül sor mindkét oldalon a térkővel ellátott járda építésére, ami körülbelül 1300 négyzetmétert ölel fel. Az útpálya hét méter széles, ami 2100 négyzetmétert jelent, ez két réteg aszfalttal, alépítményi megerősítéssel készül el. A munkálatok befejezése augusztus közepére várható"  – mondta el Pócza Balázs, a SZKENDÓ Építő és Mélyépítő Mérnöki Kft. társügyvezetője.

Bár a lakók megértését kérik, alighanem ezzel nem lesz probléma, hiszen a felújítással egy régi álom válik valóra.

„Sikerült kiharcolni, hogy bekerüljön a felújítandó utcák közé a Móricz Zsigmond utca, méghozzá az első helyek egyikén. Amikor megszavazta ezt a közgyűlés, egyből írtam a lakosoknak egy levelet a jó hírről. Azóta eltelt egy kis idő és többen kerestek, hogy mikor indulnak a munkálatok, talán el sem hitték, hogy lesz ebből még valami az idén. Most azonban faltól falig megújulhat ez a terület, mindenki nagy örömére és remélem, egy szép utcával gazdagodik a körzetem" – mondta el Sátory Károly a körzet képviselője.

Ezzel azonban még nincs vége, ugyanis újabb utcák szépülnek meg a közeljövőben.

„Szombathely lakói azt szeretnék, ha az utcák megújulnának, ezért erre a tavalyi, az idei és következő évben is nagyobb összeget szánunk. A Móricz Zsigmond utca az egyik ütemterv részeként újul meg, 111,7 millió forintból” – tudtuk meg Puskás Tivadar polgármestertől. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére