Megszállják az asztaliteniszezők a várost

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 28., péntek •
A polgármester is kipróbálta a sportágat azon a sajtótájékoztatón, amelyen kiderült, hogy 4 földrész 49 országának közel 400 serdülő és ifjúsági sportolója áll majd asztalhoz.

2013 óta töretlen a szombathelyi verseny és az asztalitenisz népszerűsége, ezt jelzi az is, hogy immár negyedik alkalommal rendezik meg november 2-6. között Szombathelyen a Magyar Ifjúsági és Serdülő Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokságot, amely az ITTF Körverseny sorozatának idei utolsó állomása lesz.

A szombathelyi ismételten az egyik legnagyobb létszámú ifjúsági és serdülő torna lesz az ITTF utánpótlás versenyei közül és ez nemcsak a sportágnak, de a városnak is nagy megtiszteltetés – húzta alá a Deck Bistro & Bar rendezvénytermében tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester, aki a mini asztaliteniszt is kipróbálta, sőt még egy labdamenetet is megnyert az egyik legtehetségesebb szombathelyi versenyző, a 13 esztendős Rónafalvi Petra ellen, de játszott dr. Havasi Kornélia, a Pannonsport Kft. rendezvényszervezője ellen is.


Fantasztikus és egyben érdekes is volt ezen a kisméretű asztalon játszani – tette hozzá a város első embere, akitől azt is megtudtuk, hogy a 68 bíróval és a 100 feletti edzővel keigészülve több mint 500 külföldi vendég érkezik a vasi megyeszékhelyre. 

A sajtótájékoztatón dr. Paár Dávid, a MOATSZ sportigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a szombathelyi az egyik legfontosabb hazai asztaliteniszverseny a nemrégen véget ért felnőtt Európa-bajnokság után. 


A tradicionális európai nemzetek, a franciák, a németek, a románok mellett az ázsiai, a japán, a tajvani sportolók is megtisztelik részvételükkel a versenyt, de amerikai nevezések is beérkeztek. A magyar csapat maximális létszámmal képviselteti magát és, amennyiben az elvárások szerint mindenki maximális teljesítményt nyújt, akkor a serdülőknél lehetnek a legvérmesebb reményeink, hiszen a fiú csapatunkat az éremesélyesek között tartják számon – emelte ki a szövetség sportigazgatója, aki szerint az ifiknél a 8 ezer dolláros összdíjazás is kellő motiváció lehet a legjobb magyarok, így Juhász Patrik, András Csaba, Both Olivér vagy éppen Terék Norbert számára, hogy akár a dobogóig meneteljenek.

Mi is kipróbáltuk a sportágat, mini asztalon egész jók voltunk. 

Szarka Tibor, a Szombathelyi Asztalitenisz Kör elnöke elmondta, hogy a nemzetközi verseny előtt egy igazán színvonalas sportseménnyel, a 8. alkalommal megrendezett Vörsas Kupa magyar ranglista-versennyel hangolnak az Aréna Savariában. 


A Vas megyei Asztalitenisz Szövetség és a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Pannonsport Kft. szervezésében mintegy 80 felnőtt és 80 ifjúsági versenyző számára biztosít esélyt, hogy a 400 ezer forint összdíjazású eseményen asztalhoz álljon. A verenyek vasárnap 10 órakor kezdődnek, és az indulók között lesz a már említett Rónafalvi Petra (13) mellett több szombathelyi és celldömölki sportoló is - tette hozzá. 

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója a verseny lebonyolítójaként pedig arról beszélt, hogy a budapesti felnőtt Európa-bajnokságnak azért volt jelentősége, mert 34 esztendeje nem volt már EB vagy VB hazánkban, de az igazán menő versenyeknek ezzel nem lesz vége, hiszen 2019-ben világbajnokságot rendezhet Budapest. 

Úgy gondolom, hogy a mi versenyünk is hozzájárul hazánk nemzetközi elismertségének növeléséhez, hiszen olyan új országok jelennek meg Szombathelyen is, mint például Barbados. Ezzel pedig városunk ma már nem izolált sziget, hanem részese a nemzetközi sportéletnek is, ezt bizonyítja az is, hogy pénteken, november 5-én a japán nagykövet is idelátogat - mondta a főrendező. 

A Deck Bistro & Bar rendezvénytermében elhangzott az is, hogy a november 2-6 közötti versenyekre a belépés ingyenes, de a résztvevő közönség tagjai között értékes nyereményeket, így hordozható pingpong-asztalt, ütőszetteket és pingpong hálót is kisorsolnak majd.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére