Megosztott ellenzék Csepregen

frisss.hu • 2016. szeptember 23., péntek •
Időközi választásokat tartanak vasárnap Csepregen, polgármestert és új képviselőtestület is választanak a helyiek. A voksolás közeledtével egyre átláthatatlanabbak a helyi viszonyok, a Frisss.hu információi szerint teljesen összeveszett a polgármester ellenzéke.
Megosztott ellenzék Csepregen

Mint ismeretes, négy képviselő, Kovács András, Rabi Imre, Ziembicki Erzsébet és Király Árpád egy fős többségüket kihasználva oszlatták fel a csepregi képviselő-testületet azért, mert nem akartak tovább együtt dolgozni a város választott polgármesterével, Vlasich Krisztiánnal. Akkor úgy tűnt, Kovács András lesz az ellenzék polgármester jelöltje. Információink szerint azért esett rá a választás, mert úgy gondolták, ő az, aki meg tudja szorongatni a jelenlegi polgármestert. Hamar akadtak ideológiai támogatói is, többek között Dénes József, aki bár nagyon alacsony támogatottsággal rendelkezik (2014-ben csúnyán leszerepelt a választásokon) mégis folyamatosan hallatja hangját. Úgy tudjuk, a testület feloszlatását is Dénes József szorgalmazta.

Időközben azonban újabb szereplő tűnt fel a porondon. Szabó Bálint Szegedről érkezett Csepregre és úgy döntött, megméretteti magát a választásokon. Az energikus, kiválóan kommunikáló Szabónak is voltak érdekes ügyei, ezekről itt olvashatnak bővebben. Szabó érkezésével láthatóan megosztott lett az ellenzék. Az "oszlató négyek" elveszítették hangjukat, és egyre inkább Szabó Bálint került előtérbe. Érdekes módon Dénes József is beállt mellé, olyannyira, hogy nyílt levelet is intézett a két ellenzéki jelölthöz.

Nyílt levél Kovács András és Szabó Bálint polgármester-jelöltekhez!

Tisztelt Polgármester-jelölt Urak!
Gondolom mindketten azért indultatok a szeptember 25-én sorra kerülő időközi választáson, hogy Vlasich Krisztiánnál jobb, alkalmasabb polgármestere legyen Csepregnek. Bízom benne, hogy Ti versenytársaknak és nem ellenfeleknek tekintitek egymást. Az ellenfelet pedig mindkettőtöknek a Vlasich által megtestesített diktatórikus szellem és gyakorlat jelenti.
Mindennek ellenére, könnyen előfordulhat egy valamelyikőtök számára igencsak kínos helyzet. Ha Vlasich nyer, akkor azt, aki közületek a gyengébb eredményt éri majd el, joggal tehetik felelőssé a kudarcért a változás reményében szavazók – bár ez akkor már eső után köpönyeg lesz. Természetesen ha egyikőtöknek a hármas indulás közepette mégiscsak egyedül sikerülne nyerni, akkor nem szóltam egy szót sem. 
Praktikusan nézve, aki nem teljesen biztos közületek a dolgában, az jobban teszi, ha visszalép. Így több legyet üthet egy csapásra. Egyrészt nyilvánvalóvá válik önzetlensége és a város ügyéért való, egyéni ambícióit felülíró elkötelezettsége. Másrészt pedig egyértelmű választási helyzet keletkezik Vlasich és a változás pártiak között. 
A visszalépés mindenképpen javítja a kettőtök közül versenyben maradó polgármester-jelölt esélyeit, másrészt a kölcsönös támogatás miatt megnőhetnek mindkettőtök és minden változás-párti jelölt esélyei is a képviselő-testületbe jutást illetően.
Kérlek Benneteket, fontoljátok meg javaslatomat és próbáljatok meg közös nevezőre jutni arról, hogy melyikőtöknek lehet nagyobb esélye a vasárnapi választáson?
Csepreg, 2016. szeptember 22.
Bízom megfontolt döntésetekben:

Dr. Dénes József
képviselő-jelölt

Kíváncsiak voltunk arra, hogyan reagálnak az érintettek. Kovács András lapunknak hangsúlyozta, nem olvasta Dénes felhívását. Kollégánk ismertette vele a tartalmát, erre úgy reagált, nem fog visszalépni. - Nem tartom magamat alkalmasabbnak senkinél. De itt születtem, ötvenhárom éve itt élek, csepregi vagyok. Több mint egy évtizede dolgozom önkormányzati képviselőként, sokkal több információval rendelkezem ellenfeleimnél. Nekem köszönhető a vízelvezető rendszer is - mondta Kovács, aki szerint majd a választók eldöntik, kire szavaznak vasárnap. Szabó Bálint határozottan fogalmazott. Mint mondta, mindegyik jelöltnek van már tapasztalata, de ha ezeket összehasonlítjuk, egyértelmű, hova billen a mérleg. - Egyértelműen alkalmasabbnak tartom magam a feladatra - húzta alá az aspiráns. 
A végső döntést a választók mondják ki szeptember 25-én vasárnap.  
 

közösség

további frisss

lap tetejére