Megosztott a baloldal: Kelemen Krisztián elhatárolódott Szuhai Viktortól

Szerző: frisss.hu - Fotó: frisss.hu • 2017. június 20., kedd •
Dr. Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását követően újabb érdekes hír a baloldalról: elhatárolódott Kelemen Krisztián, a Demokratikus Koalíció képviselője a vagyonnyilatkozati botrányba keveredett párttársától, Szuhai Viktortól.
Megosztott a baloldal: Kelemen Krisztián elhatárolódott Szuhai Viktortól

Eltitkolta szlovák cégét

Mint arról korábban már beszámoltunk, Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció szombathelyi elnöke botrányba keveredett. Kiderült ugyanis, hogy van egy szlovák cége, melyet nem szerepeltetett vagyonnyilatkozatában. A képviselő ellen eljárás is indult, a Jogi Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok bizottsága pedig kimondta, a képviselő megsértette a jogszabályt. Hab a tortán, hogy Szuhai saját családtagjainak vagyonnyilatkozatát sem csatolta az elmúlt években, most ezt is megtette. A képviselő azzal érvelt, hogy egy nem működő cégről volt szó, és azóta ő maga pótolta vagyonnyilatkozatát.

Kelemen Krisztián elhatárolódik és a Joskar-Oláért kíván dolgozni

Kelemen Krisztián szintén a DK szombathelyi önkormányzati képviselője, ráadásul egyéni körzetből, a Joskar-Ola lakótelepen mandátumot szerezve jutott a közgyűlésbe. Most megszólalt az ügy kapcsán, a facebook oldalán tett közzé közleményt. Azt írta: tekintettel az elmúlt hetekben történt negatívumokra -elhatárolódva Szuhai Viktortól és a szombathelyi elnökségtől - a továbbiakban a Demokratikus Koalíció Vas megye 3. számú választókerületében fogja folytatni politikai tevékenységét, mint megválasztott Alelnök. –Szombathelyen továbbra is a Joskar-Ola lakótelep városi képviselőjeként végzem önkormányzati munkámat, képviselve a lakótelepen élő emberek érdekeit – olvasható a közleményben.

De mit keres a szombathelyi képviselő a körmendi alapszervezetben?

Az ügy azért is érdekes, mert a 3-as számú választókerület Körmend és térsége, a DK pedig délelőtt küldött lapunknak egy közleményt, melyben tudatják, vasárnap délután a Demokratikus Koalíció Vas megye 3. számú választókerülete kibővített tisztújító taggyűlést tartott Kámban, a Bezerédy-kertben. A taggyűlés során a szervezet több mint tíz új taggal bővült és a tagok a következő személyeknek szavaztak bizalmat az Elnökségben: Mecseki Csaba - Elnök, Kelemen Krisztián - Alelnök, Aczél Ferencné, Gáspár Dóra, Balogh Tibor, Pintér József Elnökségi tagok. A tagság kampánykoordinációs felelősnek Möslinger Katalint és Varga Líviát kérte fel.

Mindez azt jelenti, hogy Kelemen Krisztián jelenleg szombathelyi önkormányzati képviselő, mégis a körmendi DK-t választotta alapszervezetnek. Információink szerint nem ő volt az egyetlen, a fenti közleményben említett több mint tíz új tag közül is többen érkeztek a szombathelyi alapszervezetből. 

Az új szombathelyi elnökség tagjai ezer szállal kötődnek a most letartóztatott Czeglédy Csabához

Nem Szuhai az egyetlen az elnökségben, akinek személye megosztó lehet. Korábban írtunk már  arról, hogy az elnökség több tagja ezer szállal kötődik a most előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csabához. Szuhai Viktor a Student Pro iskolaszövetkezet alkalmazottja. Ezen diákmunka közvetítő szintén érintett a mostani büntetőeljárásban. Sárközi Zoltán, a DK-t megelőzően az LMP-ben politizált, majd beperelte pártját. Ügyvédje Czeglédy Csaba volt. Vörösné Budai Mária pedig a közpénzből működő Savaria Fórum hirdetési tanácsadója. A SaFó tulajdonosa többek között a Nyugat Világháló Média Egyesület, melynek szintén Czeglédy az alapítója. Kíváncsiak voltunk rá, hogy Kelemen Krisztián döntése egyúttal azt is jelenti-e, hogy távozik a baloldali frakcióból, ám megkeresésünkre a képviselő nem kívánt reagálni. Mint mondta, a közleményében mindent elmondott az üggyel kapcsolatban.

közösség

további frisss

lap tetejére