Megnéztük, hogy várják a szombathelyi tantermek a diákokat

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. augusztus 30., kedd •
Holnapután kezdődik a suli, de amíg mindenki a szünidőt töltötte megszépültek az oktatási intézmények.
Megnéztük, hogy várják a szombathelyi tantermek a diákokat

A nyáron nagyobb felújítási munkák történetek az iskolákban, amire a városi önkormányzat 189 millió forintot biztosított. Ebből a város által működtetett iskolákra 120, míg az óvodákra 69 milliót fordítottak. Kitűzött cél volt, hogy a korábban elkezdett vizesblokkok felújítása folytatódjon, ezen a nyáron öt intézmény vizesblokkja lett sokkal modernebb, köztük a Kanizsai Dorottya Gimnáziumé is, amit személyesen is megnéztünk.

A GAMESZ idén nagy hangsúlyt fektetett a köznevelési intézmények tetőszerkezetének felújítására és javítására, most nyolc helyen 18 millióból tették mindezt. A felújítási munkák mellett 60 tanteremben, óvodai foglalkoztatóban, irodában és folyosón hajtottak végre tisztasági festést, lábazatfestést, padozat, valamint falburkolat cserét, továbbá parkettacsiszolást.

Lendvai Ferenc, a Gazdasági Bizottság elnöke hozzátette, nemcsak városi pénzből újultak meg az iskolák, hiszen a GAMESZ-nek is van erre kerete. Az elosztás lényege az volt, hogy szerettünk volna minden intézménybe juttatni a pénzből, most 31 intézményben voltak felújítási munkák. 

Nemcsak a Kanizsai diákjai örülhettek, hiszen a Neumann János Általános Iskolában gumi burkolatú pályát alakítottak ki, de több intézmény udvarán aszfaltozási munkákat is végeztek. Szerencsére minden munkát időben elvégeztek ugyanis két nap és indul a tanév. 

Módos Tibor, a KDG igazgatója elmondta, idén lesz 100 éves az iskola, melyre több programmal készülnek majd.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére