Megint változik a Facebook

Frisss/HVG - fotó: pixabay • 2017. május 24., szerda •
Érdekes újításokkal lepné meg felhasználóit Mark Zuckerberg és a fejlesztői csoport.
Megint változik a Facebook

Szeretné kiszakítani felhasználóit a megszokásból a Facebook fejlesztői csoportja. Ráadásul egyszerre két újítást is meg kell szoknunk, ha fellépünk a közösségi oldalra. A társadalmi kapcsolatok erősítése és a kapcsolatok ápolása miatt lett a Facebook a világ legkeresettebb weboldala. A hasonló érdeklődésű emberek is egymásra találhatnak, ha ugyanazt az oldalt lájkolják, valamint az üzenőfalat is úgy alakíthatják ki, hogy a számukra legfontosabb dolog kerüljön megjelenítésre. Azonban az álhírek megjelenésével ez a rendszer átmenetileg összeomlott és nehéz volt különbséget tenni a valódi hír és a megtévesztő anyagok közt. Épp ezért újított a fejlesztői csapat.

Ezentúl nem csak oldalakat, hanem témákat is követhetünk. Aki a horrorfilmekről szeretne bővebb információkat megszerezni, elég lesz számára egy témát követni, ami egy úgynevezett alternatív hírfolyamként jelenik meg és ennek funkciója, hogy a különböző oldalakról szedi össze az információkat, posztokat számunkra.

Így, ha kedvet kapunk egy horrorfilmhez, akkor nem csak dicsérő kommentekkel találkozhatunk, hanem éles kritikákkal is. A fejlesztők szerint ez szélesebb látókört biztosít majd a felhasználók számára. Ez a funkció egyébként nagyon hasznos lehet mindenki számára.A Facebook fejlesztői ugyanakkor egy másik funkciót is tesztelnek, ami a rivális Twitternél már bevált. Hamarosan az üzenőfalon nem csak az ismerősök posztjai jelennek meg, hanem az ismeretleneké is, amit elsőre furcsa lesz megszokni.

via

 

közösség

további frisss

lap tetejére