Megindult az építkezés a Magellán Center helyén?

frisss.hu Fotó: H.E. • 2015. október 05., hétfő •
A gigantikus bevásárlóközpontnak indult terület évek óta üresen áll, most végre lesz vele valami?
Megindult az építkezés a Magellán Center helyén?

2006 környékén hallhattunk először a tervről, miszerint, a Thököly utca, Kossuth Lajos utca és Kiskar utca találkozásánál, a volt áramszolgáltató helyén, egy egyedülálló méretű és kivitelezésű bevásárlóközpont épül majd. Aztán jó pár év múlva 2011-re tervezték a belváros szívében megnyitni a Magellán Center névre keresztelt, de eddig fel nem épült bevásárlóközpontot. Aztán sok huza-vona, régészeti feltárás és a hely sorsát övező számtalan pletyka után 2012 áprilisában ezt a sajtóközleményt kapta a szerkesztőségünk a területet megvásárló, Devirs International Kft-től.

Lyuk a Kiskar utcában

„A gazdasági körülményekre, plázastopra és az Oberwartban megépült bevásárló központra hivatkozva nem épül meg a Magellán Center – olvasható a projekt fejlesztője, a Devirs International Kft által szerkesztőségünkbe elküldött közleményében. Eszerint az ingatlanon elsősorban lakásokat, irodákat és kis alapterületű üzleteket építenek a Mithras-szentély bemutatása mellet.”

A Kossuth Lajos utcában rendesen dől a fal

Ettől kezdve is eltelt három év, amiben csak arról volt szó, hogy a területet övező fal itt-ott balesetveszélyes, beszakadt. Ez utóbbi hír most is tartja magát, a járda mellett tetemes méretű lyuk tátong, amin keresztül mi is bekukucskáltunk a helyre hétfő délelőtt. Először a hangra lettünk figyelmesek, majd láttuk egy nagy munkagép dolgozik a területen. Megindul netán az építkezés?

Szombathely belvárosában egy kisebb parknyi fa nőtt az évek alatt

Az ügyben megkerestük Deéry Attilát, a Devirs International Kft. vezetőjét, aki elmondta tereprendezési munkák folynak a helyszínen. További információt csak a hónap végére ígért.

Mindenfelé törmelékek

Mindenesetre mi örülnénk, ha a város ezen szégyenfoltja végre eltűnne.

közösség

további frisss

lap tetejére