Meghalt Welsz Tamás - terhelő bizonyítékokat akart átadni?

MTI • 2014. március 21., péntek •
Meghalt Welsz Tamás, a Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó március 20-án. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vállalkozó bizonyítékokat akart átadni a hatóságoknak. A lap azt is megtudta, hogy a 41 éves férfi a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek. A nyomozók a vállalkozót autóval szállították a bizonyítékokért két – egy érdi és egy budai – helyszínre.
Meghalt Welsz Tamás - terhelő bizonyítékokat akart átadni?

Eközben Welsz Tamás rosszul lett. A rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, ahol azonban már nem tudtak rajta segíteni. Az MSZP volt elnökhelyettesének és más szocialista politikusoknak hamis afrikai útlevelet szerző férfi halálának körülményeit államigazgatási eljárásban az V. kerületi rendőrkapitányság rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja - írja az mno.hu
Az Index internetes portál március 10-én azt írta, hogy a rendőrség egy hete házkutatást tartott egy vállalkozó érdi lakásában. Az illető, aki a hányatott sorsú magyar légitársaság, a Sólyom Airways vevőjeként került pár hónapja a figyelem középpontjába, hosszabb ideje Simon Gábor "pénzügyi bizalmasa" volt.

A rajtaütés során kiderült, hogy Simon Gábornak a házban külön széfje volt, amelyben a nyomozók több, a volt politikusra nézve terhelő dokumentumra bukkantak. A széfből került elő az a Gabriel D. névre kiállított, de Simon Gábor fényképét és adatait tartalmazó bissau-guineai útlevél is, amelyet egy nagyobb összeget tartalmazó bankszámla nyitásánál használtak - írta az Index.

A portál úgy tudja, hogy olyan papírokat is találtak a nyomozók, amelyeket a 240 milliós osztrák számla fedősztorijának alátámasztásához készítettek: a pénzt uruguayi eredetű kezelt vagyonként akarták a hatóságok előtt bemutatni. A széfből állítólag több tíz millió forint készpénz is előkerült.

A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy az MSZP politikusai közül nem csupán Simon Gábor szerezhetett magának bissau-guineai útlevelet. A lapban azt írták: "állítólag afrikai úti okmányokkal rendelkeznek más szocialista országgyűlési képviselők is". Felidézték, hogy a Simon-ügyben gyanúsított, "remek MSZP-s kapcsolatokkal rendelkező Welsz Tamás" lakásában a nyomozók tucatnyi afrikai útlevélre bukkantak.

Ugyancsak utaltak arra, hogy az Index szerint ezek között volt kitöltött, de úgynevezett biankó okmány is. Idézik a Népszabadság információját is, amely szerint Welsz Tamás 500 magyarnak intézhetett afrikai útlevelet.

A nyomozók számára igencsak értékes információ lehet, hogy Welsztől kik kértek még hasonló, pénzek tisztára mosásához szükséges szolgáltatást - írta szerdán a Magyar Nemzet.

közösség

további frisss

lap tetejére